jmwojt odpowiedział w temacie: Re: Amputacja palcy prawej dłoni
przemku!przeglądałem w tej chwili rozporządzenie mnistra zdrowia w sprawie refundacji sprzetu rehabilitacyjnego i ortopedycznego.z tego co wyczytałem to wydaje mi sie ze nie ma tam takiej pozycji jak proteza palców.ale może zle czytałem dlatego jeszcze raz odsyłm cię do wojew.oddz.NFZ tam odpowiedzą ci kompetentnie.pozdrawiam jan.
jmwojt odpowiedział w temacie: Re: Amputacja palcy prawej dłoni
przemku. najprościej jest o ta sprawę refundacji zapytać w wojewódzkim oddziale NFZ .tam powinni dokładnie wyjaśnić,co ci sie w twojej sytuacji nalezy.a w zakładzie protetycznym pytaj o szczegóły dotyczące protezowania-wykaz zakładow protetycznych szukaj ,jesli masz taką możliwość w internecie.pozdrawiam jan
przemas25 stworzył temat: Amputacja palcy prawej dłoni
Witam wszystkich, nazywam się Przemek mam 25 lat.
4 miesiące temu miałem wypadek w pracy, maszyna zmiażdżyła mi prawą dłoń, efekt był taki, że dłoń wyglądała jak obdarta ze skóry, wszystko było na wierzchu, aż dziwne że nie straciłem przytomności, w około godzinę po wypadku byłem już na bloku operacyjnym, lekarze poskładali mi dłoń, spędziłem tydzień w Wojskowym Szpitalu Medycznym w Łodzi, niestety dwa palce sie nie przyjęły (wskazujący i ten najmniejszy) i jakieś 3 tygodnie temu amputowano mi je, rany już prawie sie wygoiły, w jednym z pozostałych palców mam jeszcze druty, które ponoć maja mi usunąć we wrześniu, niestety nie mogę ruszyć palcami bo jestem jeszcze przed rehabilitacją.... chciałem sie dowiedzieć gdzie i w jakich kosztach mógłbym sobie zakupić protezy tych dwóch amputowanych palców. Z góry dziękuje i pozdrawiam