karolina odpowiedział w temacie: czyszczenie protezy
no własnie problem w tym że proteze dostałam we Francji gdyz tam miałam wypadek a dostałam ja dosłownie 30min przed odjazdem a byłam tak szczęśliwa z powodu ze bede normalna wkoncu ze o tak wazny element nie zapytałam....proteza jest z pcv silikon dostane dopiero w marcu...
Żeby dobrać sposób czyszczenia musisz wiedzieć z jakiego materiału jest Twoja proteza - silikon czy PVC ? W obu przypadkach ciepła woda z lekkim detergentem (szare mydło, albo inny biały jeleń) nie zaszkodzi. Jeśli jest to silikon to dodatkowo szczególnie trudne plamy - np. długopis można czyścić spirytusem. Grunt to delikatnie i systematycznie.Są też specjalne nasączone odpowiednimi preparatami chusteczki do czyszczenia i dezynfekcji tego typu zaopatrzenia - najlepiej spytać producenta protezy co poleca z takich gotowych rozwiązań.
witam wszystkich po dlugich oczekiwaniach dostałam wstepna proteze gumowa wypadek mialam we Francji obcielo mi 4 palce prawej reki obecnie przebywam w Polsce i jak na blondynke przystało zapomniałam zapytac czym taka proteze czyscic woda z mydłem nie działa wie ktos moze cos głębiej na ten temat czy sa jakies preparaty czy cos ??? prosze o jakakolwiek rade pozdrawiam