Romik1969 odpowiedział w temacie: Re: Staw Kolanowy
witam
dziękuje maciek za odpowiedz
może jeszcze ktoś się wypowie na temat tego kolanka jak z serwisem po gwarancyjnym czy to dużo kosztuje
pozdrawiam
romik1969
jakis czas chodzilem na 3R80 (starsza wersja).
Jednoczesnie testujac rozne elementy protez dla instytutu badawczego zajmujacego sie protezami, mialem okazje chodzac na innych kolanach., porownac je do 3R80.
W mojej opini 3R80 jest najlepszym kolanem mechanicznym na rynku. Oczywiscie nie jest porownywalne z kolanami sterowanymi mikroprocesorami, ale tak naprawde niewiele im ustepuje. Zwlaszczcza przy naprzemiennym schodzeniu po schodach i po pochylej.
To kolano rzeczywiscie jest bezproblemowe, ale ... zeby wykorzystac jego (duze) mozliwosci musisz zainwestowac duzo cierpliwosci w dokladne ustawienie.
Piszac duzo cierpliwosci, mam na mysli bardzo precyzyjne ustawienie. Kolano to nie toleruje zmian ustawien o caly obrot klucza, musisz robic je naprawde minimalnymi obrotami srub i to co najmniej w dwoch plaszczyznach. Idealne dopasowanie moze zajac nawet kilka dni, ale efekt jest naprawde tego warty.
Poza tym, to kolano daje frajde z chodzenia na nim tylko osobom aktywnym. Osoby mniej aktywne lepiej radza sobie z 3R60.
Witam
Jestem tu nowy Artur
Mam pytanie kto z was używał stawu kolanowego 3R80 bo przymierzam się do zmiany pod koniec roku jak pieniążki uzbieram obecnie użytkuje cztero osiowe ale co chwila trzeba cos ustawić chodzę w nim już ponad 4 lata , interesuje mnie żywotność czy jest to kolanko problemowe
Pozdrawiam