kachna odpowiedział w temacie: naprawa kolana C-Leg
Witam, chciałabym sie odnieść do odpowiedzi Maćka, który swoją wypowiedzią wprowadza ludzi w błąd.
1. c-leg ma standardowo 3 lata gwarancji a nie jak pisze Maciek 2 lata
2. przedłużenie gwarancji może być maxymalnie o 2 lata a nie o 3
3. decyzja o przedłużenie gwarancnji podejmuję się przy zakupie kolana a nie podczas naprawy
4. na naprawę pogwarancyjną jest 6 miesięcy gwarancji na naprawiony element
także jak sie do końca nie wiem to się nie nie wypowiada.
Co do kowty serwisowania kolana to oczywiście w ramach gwarancji jest bezpłatna. Jeśli chodzi o serwis pogwarancyjny to niestety koszty są bardzo duże, w zasadzie każdy serwis(co 24 miesiące) jest to koszt kilkunasty tys zł. i to jest niestety minus.
Wiem to wszystko z własnego doświadczenia. I cięzko coś negocjować z serwisem(próbowałam) Niemcy mają swoje procedury i raczej nic sie z tym nie zrobi. Co nie zmienia faktu, że kolana jest rewelacyjne Pozdrawiam i życzę powodzenia
maciek odpowiedział w temacie: naprawa kolana C-Leg
DoubleD,
jezeli dobrze zrozumialem Twoj opis, to Twoj zaklad ortopedyczny oszukuje Cie zwyczajnie
Jak napisales, uzywasz to kolano od trzech lat (czyli mniej-wjecej od lata 2011-go roku).
C-leg ma generalnie 2 lata gwarancji.
Tak wiec naprawa na początku zeszłego roku (a wiec na poczatku 2013-go) powinna byc bezplatna!
Jezeli zas "przy okazji" naprawy zrobiles przeglad i przedluzenie (platne) gwarancji, to to przedluzenie jesz wazne 3 lata, a nie 6 miesiecy.
Mysle, ze powinienes skontaktowac sie bezposrednio z Otto Bock Polska i opisac im stan rzeczy, bo w opisanej przez Ciebie sytuacji trudno zaufac Twojemu zakladowi protetycznemu.