Automat odpowiedział w temacie: Liner zintegrowany
Zgłaszam się po upływie pół roku.Nie ma żadnej odpowiedzi. Temat nieciekawy? - nikogo nie znajdę do rozmów ? Aktualnie mam już lej ostateczny z zintegrowanym linerem typu 6Y110-360x17.
Aktualnie mam wymieniany lej z pełnokontaktowego na lej z zastosowaniem linera zintegrowanego OttoBocka typu 6Y110.Czy Ktoś z Forum ma tego typu lej ? Bardzo proszę o uwagi pozytywne jak i te negatywne.Na co mam zwrócić uwagę na etapie leja tymczasowego ? Jak to cudo trzyma się w czasie ? Jakie najczęściej owe linery sprawiają problemy ? Czy ów liner ma tendencje do obracania się w leju(po obwodzie lewo-prawo) ? Jaka rada na zmiany obwodowe kikuta w cyklu rano-wieczór ? Jak często myć liner ?
Jeszcze parę pytań do tzw. automatycznego wentyla. Obecny jaki mam jest podtrzymywany w leju na jakichś magnesach.Sama konstrukcja(plastik) napawa mnie obawą, że w razie upadku,czy uderzenia może się wentyl rozpaść czy pęknąć. Warto mieć chyba taki zapasowy.W kalkulacji wymiany leja nie widziałem pozycji : wentyl zapasowy.Negocjował Ktoś dodatkowy wentyl do leja ? Dodam,że moim płatnikiem jest PZU.