barwyumyslu odpowiedział w temacie: Badania nad skutecznością walki z bólem fantomowym
Witam
Również my prowadzimy badania w tym temacie.
W naszej metodzie nie ma znaczenia ani rodzaj bólu fantomowego, ani miejsce występowania, ani też jego przyczyna.
W większości przypadków bóle fantomowe dzięki tej technice znikają całkowicie i bezpowrotnie.
Wymagamy natomiast oświadczenia lekarza, że nie ma przeciwwskazań do zniwelowania danego bólu.
Kolejnym wymogiem jest niestety lokalizacja - przyjmujemy w Warszawie.
Jeśli jednak nie będziemy mieli dostatecznej ilości chętnych - będziemy również realizowali terapie przy okazji, gdy nasi terapeuci będą podróżować po Polsce.
jerzy6030 odpowiedział w temacie: Badania nad skutecznością walki z bólem fantomowym
Witam
Jeśli jeszcze Panią interesują bóle fantomowe to posiadam wiedzę i doświadczenie. W 2010 amputowano mi prawą nogę na wysokości uda ze względu na tętniaka zatorującego umieszczonego pod kolanem. Z kolei w 2012 miałem reamputację kikuta ze względu na kostniaka kości udowej. Cały czas bóle fantomowe to moi codzienni towarzysze i podejmę się każdej kuracji aby się ich pozbyć. Pozdrawiam
bolefantomowe stworzył temat: Badania nad skutecznością walki z bólem fantomowym
Szanowni Państwo,
Jestem magistrantką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu, od dwóch lat zajmuję się badaniami nad skutecznością metody Mirror Box z walką z bólem fantomowym. Do tej pory sprawdzałam jej skuteczność u osób po odjęciu z przyczyn naczyniowych ( stopa cukrzycowa, miażdżyca ) teraz poszukuję chętnych, którzy w wyniku wypadku utracili kończynę i cierpią z powodu bólu fantomowego ( w skrócie bólu, swędzenia, pieczenia itd. kończyny która został utracona ). Metoda nie jest inwazyjna, w żaden sposób nie jest też bolesna. Terapia polega na poświęceniu jej około 15-20 minut dziennie, co ważniejsze - bez wychodzenia z domu. Żeby Was bardziej zachęcić, mogę powiedzieć, że u osób które podjęły się terapii ból zmniejszył się o kilka punktów w skali 10 stopniowej ( tj. osoba określała siłę bólu fantomowego, który wyrywał ją w nocy ze snu na 8 pkt, a po 2 tygodniach terapii zgłaszała, że może już spokojnie przespać całą noc ). Oczywiście nie są pobierane żadne opłaty, badania przeprowadzam jedynie w celach naukowych. W celu uzyskania szczegółów zapraszam do kontaktu drogą mailową : bolefantomowe@gmail.com
Z poważaniem,
Adrianna K.