Dziękuję.Złośliwie napisałam,ponieważ mąż ma bez przerwy poobcierany kikut,a często i akurat teraz ma ropień (szpitalna bakteria) i musimy właściwie codziennie te skarpety prać. Natomiast tam pisze,że przysługuje tych skarpet z dopłatą do 12 (nie pamiętam jak pisało poprzednio) i może bez uzasadnienia pani urzędniczka przyznałaby np.6.
Nie wypełniam sama.Jutro chcę iść do lekarza żeby wypełnił nowy druk,ale wolałabym dokładnie wiedzieć co i gdzie ma wpisać.
Załatwienie sprawy od ręki leży także w moim interesie.
"Część III:Dodatkowe wskazania zlecającego zaopatrzenie."
Chyba mu zasugeruję,żeby wpisał że posiadanie tychże pończoch zdecydowanie popraw komfort chodzenia w badziewiastej protezie.
Grazyna
Lekarz wystawił zlecenie na skarpety kikutowe dla męża. W ogóle nie miał pojęcia jak to wystawić, ale w końcu wygrzebał z szafki jakieś druki,ale okazało się że są złe ponieważ zmieniły się przepisy i NFZ zwrócił je do poprawy.
Podali nr nowych rozporządzeń, a więc wiem już o co chodzi.
Może ktoś wie jak je wypełnić.Chodzi mi głównie o część III,ponieważ resztę z pomocą ustawy jakoś rozgryzłam.Czy ma napisać,że poprzednie się podarły, lub noga nie odrosła i dalej potrzebna jest proteza i pończochy do niej.
Aha, i czy w części II trzeba wpisać klasyfikację ICD-10,bo nie wiem czy lekarz w gabinecie będzie miał dane aby to znaleźć.
Z góry dziękuję Grażyna