Piotrek odpowiedział w temacie: Jakie obuwie sportowe/adidasy/do protezy ze stopą
Witam,
Użytkuje stopę dynamiczną (Vari-Flex), i preferuje niższej wysokości buty sportowe, trekkingowe, gdyż uważam je za optymalne.
Osobiście nie mam kłopotów z miękką podeszwą gdyż jest to przeważnie dodatkowy komfort- gorzej odwrotnie.
W związku z tematem pytanie- która z kolei jest to Pana proteza oraz od kiedy użytkuje Pan nową, czy porusza się Pan z kulami czy bez zaopatrzenia dodatkowego?
Cwaniak1951 stworzył temat: Jakie obuwie sportowe/adidasy/do protezy ze stopą
Witam,proszę o radę -jakie mam nosić obuwie sportowe typu adidas do protezy dynamicznej ze stopą ESPRIT?Wiem o potrzebie regulacji stopy do rodzaju obuwia/powiadomiono mnie przy odbiorze/,lecz zanim zakupię obuwie sportowe chciał bym poznać opinię ludzi którzy używają podobnych butów.Ja do tej pory chodziłem w traperach o dość sztywnej podeszwie i w/w obuwie było dosyć ciężkie,a i jest ciężkie w stosunku do nowej protezy.Owszem kupiłem adidasy REEBOK SPORTERRA lecz uważam je za miękkie /zarówno w obcasie jak i na boki podeszwy/ a nie chcę popełniać dalszych błędów i prób.Za wszelkie podpowiedzi i rady -wielkie dzięki!!!! p/s.mam 65 lat i proszę bez ekstrawagancji