teresa odpowiedział w temacie: Pin wysuwa się z zamka protezy
Hej i coś dowiedziałeś się dlaczego wysuwa ci się pin linkiera silikonu z zamka bez naciśnięcia na przycisk.Bardzo mnie to interesuje gdyż mam podobny problem nowa proteza w użytku od 3 dni i ten sam problem.
cycuss odpowiedział w temacie: Pin wysuwa się z zamka protezy
witam
to nie musi być widać , musisz mieć klucz 17 nasadowy trzeba włożyć w otwór który przyciskasz i najlepiej wykręcić zamek i sprawdzić czy są wszystkie tryby dobrze jest wyczyścić go z zabrudzeń i nasmarować smarem dobrze jest tez przedmuchać otwór w który wkładasz pin sprężonym powietrzem jeżeli to nie pomorze musisz iść do zakładu ortopedyczne żeby sprawdził i ci pomógł
Pablo stworzył temat: Pin wysuwa się z zamka protezy
Spotkał się ktoś z was z taką sytuacją, że pin linkiera silikonu wysuwa się z zamka bez naciśnięcia na przycisk
odblokowujący. Ten problem wrócił od kąt używam nowego silikonu i jest powtórka z historii. Tak samo było
na początku użytkowania protezy. Przez kilka ostatnich lat na nieco rozciągniętym silikonie było wszystko w porządku.
Pin wchodził do końca pod ciężarem ciała na nowym trzeba trochę pomóc wkręcając. W chodzeniu po domu mogę zawsze dokręcić gorzej jak jestem poza domem. Nie chciał bym czekać pół roku aż silikon sam się spasuje i będzie w takiej pozycji jak po założeniu przez cały dzień. Zdaję sobie sprawę że to nie jest sytuacja normalna. Pomóżcie może ja żle zakładam czy coś?