Ostrzegam przed tą firmą VIGO ORTHO ŁÓDź ul. Pasjonistów 15
w lutym 2014r w ramach programu << Aktywny Samorząd>> zrobili mi protezę lewego uda z lejem silikonowym. Miało być nie wiadomo co ... I było. .. Po 6 m-cach zaczął pruć się lej. W czasie reklamacji technik udawał,że nigdy nic takiego im się nie zdarzyło, że jestem ewenementem itd itp. Proponował zakup nowego ( ok. 2 tys) ze środków NFZ. Kiedy się nie zgodziłem proponował,że może mi go podkleić albo, widać było, że robi to niechętnie, reklamować u producenta. Ten reklamacji nie uznał i wyszło szydło z worka- zastosowali tańszy lej na podudzie i go przycięli- czyli zastosowali niezgodnie z przeznaczeniem. Mimochodem dodał,że właśnie zmienili dostawcę, bo poprzedni się nie sprawdzał....
Jesienią 2015r rozsypał się zamek i proteza stała się bezużyteczna. Znowu w czasie wizyty wieści dziwnej treści: że nigdy im się nie zdarzyło ( a jednocześnie się sypnął, że zmienili dostawcę, bo te zamki poprzedniego były wadliwe -????), że przysługują mi fundusze z NFZ, więc mogę zrobić sobie nowy lej, a wreszcie padło nawet,że ta awaria to chyba przez to ,że jestem za aktywny!!! Wyraźnie chcieli jeszcze kasy wyciągnąć . Dałem sobie z nimi spokój i się z nimi nie kontaktuję. Opini o sobie na swojej stronie oczywiście nie zamieścili.
Dodam tylko,że jestem już od 30 lat ( od 1986r)na protezie i różnie bywało, ale z taki bublem ma do czynienie po raz pierwszy To już nawet te siermiężne protezy z lat 80 były trwalsze od tej.