to jest lek dla poczatkujacych w temacie-miażdżyca!owszem nie zaszkodzi a może pomóc!łykałam go juz 12 lat temu[sprowadzany z Niemiec pod inna nazwa-chyba Pletal?]a od 5 lat jestem po amputacji udowo-kolanowej[wczesniej ratowano jak pisałam kończyne zakładajac operacyjnie przesło udowo-kolanowe ale wdała sie martwica ].Szukam wiec odpowiedzialnego lekarza,ktory pomoże mi zachowac lewa noge!moze sa jakies nowe metody leczenia postepujacej miazdzycy tetnic kończyn dolnych????
Juz ponad 5lat od amputacjii prawej udowo-kolanowej kończyny-chodze z proteza ale corazs bardziej odczuwam bóle kończyny lewej wraz z bólami przestankowymi.lek.chirurg naczyniowy,ktora amputowała prawa noge powyzej kolana[wczesniej wykonala przesło udowo-kolanowe ale protezka sie nie udała,powstała martwica]!!obecnie proponuje mi ten sam proceder z lewa i jedyna kończyna!!co mam robic,gdzie szukac ratunku?czy nie ma innej metody?np.udrożnienie stentów w tetnicach udowych lub podkolanowej lewej kończyny???zakładane były ok.8-10lat wstecz i obecnie po AngioTK-udowa powierzchn.drozne stenty do80%a podkolanowa55%!!!prosze o pilna pomoc-jestem z malopolski i operacje miałam u Bonifratrów.odpowiedz mozna kierowac na email:rodzim@onet.eu