Piotrek odpowiedział w temacie: Re: Stopa dla kobiety
Witaj slawekskkr1957
Ja używam stopy Vari-Flex Ossura 3 lata i jest ok. Bardzo dynamiczna i lekka stopa.
Nie znam dokłądnie twojej aktywności, w doborze pomoże Zakład Ortopedycznyczny.
Polecam przymiarkę.
slawekskkr1957 odpowiedział w temacie: protez podudzia
"aneczka37" napisał: Witajcie
Moze mi ktos doradzi, jestem kobieta po obustronnej amputacji konczyn dolnych (podudzie) . Chodzę a raczej biegam, prowadze intensywny tryb zycia od 36 lat na obydwóch protezach. Szukam dobrej stopy z włókien węglowych, miałam firmy Otto- Bocka lecz po 6 latach uzywania uległa pęknię
aneczka37 odpowiedział w temacie: Re: Stopa dla kobiety
Witajcie
Moze mi ktos doradzi, jestem kobieta po obustronnej amputacji konczyn dolnych (podudzie) . Chodzę a raczej biegam, prowadze intensywny tryb zycia od 36 lat na obydwóch protezach. Szukam dobrej stopy z włókien węglowych, miałam firmy Otto- Bocka lecz po 6 latach uzywania uległa pęknięciu. Jestem kobietą wiec chciałabym aby to była stopa dynamiczna dla osob bardzo aktywnych. Mam 168wzrostu , waga 76kg. Moze ktos doradzi mi jaką stopę wybrać. Koszty zakupu licze w przedziale 1 szt do 13 tys. zł jak na moje mozliwości finansowe. Czekam na podpowiedz?
Pozdrawiam
maciek odpowiedział w temacie: Re: Stopa dla kobiety
Chodzilo mi o kolano protezowe. To dotyczy tylko osob z amputacja powyzej kolana.
Sa stawy kolanowe o niewielkiej dlugosci i takie, ktore sa na tyle dlugie, ze nie bardzo daja pole manewru przy dlugim kikucie.