tomek72 odpowiedział w temacie: Re: Genium - aktywne kolano
Witam, Dany pracuje w u mojego protetyka w New York City -Prosthetics in Motion tak się nazywa Firma która robi dla mnie protezy. I nie jest osobą testującą od 2011 roku dokładnie od kwietnia kolano Genium jest oficjalnie w sprzedarzy na rynku w USA, Jesienią zeszłego roku James jako dróga osoba chodzi na tym kolanie, ja to kolano otrzymam w połowie tego roku. Pozdrawiam
maciek odpowiedział w temacie: Re: Genium - aktywne kolano
@marnyk
„Kolano póki co jest dostępne tylko w Stanach i to dla byłych żołnierzy”
Skad ta informacja? Wedlug informacji United States Department of Defense byli zolnierze US Army zaopatrywani sa w c-leg. @tomek72
„Mój kolega od paru miesięcy chodzi na tym kolanie”
Czy Twoj kolega jest jednym z testujacych Otto Bocka? Nikt inny nie chodzil od kilku miesiecy na G. Jak sie nazywa (mozesz napisac na priva) znam ich wszystkich.
Lisek11,
2 lata to wrecz idealny okres na nowosci
Spotkalem wielu amputowanych, ktorzy po latach chodzenia na "zwyklych" protezach mechanicznych nie byli w stanie przestawic sie na (teoretycznie) lepsze protezy elektroniczne ( typu rheo knee lub c-leg).
Sam, choc przyzwyczajony (testujac) do roznych kolan, mialem trudnosci przy testowaniu G. Chyba prawda jest, ze nawyk staje sie druga natura?
Ta Uni nie jest w PL. GG nie znam, ale napisz na "piva".
Pozdrawiam. m.
Lisek11 odpowiedział w temacie: Re: Genium - aktywne kolano
Aha. Czyli napewno masz wieksza wiedze o protezach niz ja. Ja jestem klientem indywidualnym. Wiesz 2 lata w protezie to mało i dopiero wchodze w ten temat. A ten universytet jest w Pol? Moze bysmy sie wymienil kontaktami np. gg, tel. łatwiej by bylo nam porozmawiec w sprawie protez:) Co Ty na to?
Lisek11,
mam c-leg (juz drugi).
To nie firma, to instytut badawczy ortopedii technicznej przy jednym z universytetow, a zatem instytucja neutralna. Testuje czasem dla celow instytutu rozne elementy protez.
Z niecierpliwoscia czekam na opis Twoich doswiadczen.
Lisek11 odpowiedział w temacie: Re: Genium - aktywne kolano
Witam. Genium jest do kupienia w Otto Bock Polska. Wlasnie testuje proteze od nich przed zakupem jej oczywiscie czy warto tyle kasy wywalic jaka róznica itd. Mam ja od wczoraj tj. 08.02. I wrazenie robi ogromne jak na te pare godzin chodzenia. Bardzo duza różnica miedzy C-legiem ktory posiadam od 2 lat. Wiecej bede mogł powiedziec za pare dni jak sie chodzi. Na Twoje pytanie jest troszeczke za wczesnie. A Ty jaka masz proteze i w jakiej firmie testowales Genium?