A właśnie... bo sprawa u mnie jest nieco bardziej skomplikowana
Nie jestem w ogóle po amputacji, posiadam wadę wrodzoną. Moja noga kończy się na stawie kolanowym, który praktycznie sam nie funkcjonuje, a zaraz za stawem jest maleńki szczątkowy kikut. Od małego byłem protezowany właśnie w taki sposób, iż aparat protezowy zakładany mam na udo.. z podparciem pod guz kulszowy. W kolanie jest zwykły zawias jednoosiowy plus obecnie zainwestowałem w lepsza stopę Axtion. Lejek, który podałem został przeze mnie rozcięty w ten sposób iż mogę go nawinąć sobie aż na udo, a potem założyć protezę. Jeśli by to Panu pomogło w doradzeniu mi to mógłbym na maila przesłać zdjęcia jak to wygląda.
Dodam może jeszcze dlaczego ten lejek mi nie do końca pasuje... wg. mnie jest On za gruby... być może do spokojnego poruszania się jest On dobry, jednak do mocno aktywnego ruchu (typu tenis) jego grubość sprawia iż mocno on pracuje na kikucie... i proteza nie jest "ciasno" osadzona na.
Nie chcę kolejnych eksperymentów i kupowania całkiem w ciemno, dlatego liczę na jakieś porady
Czytałem troszkę o pończochach Derma Seal, może coś takiego byłoby lepsze dla mnie.
Chciałbym uzyskać jakiś kompromis... pomiędzy wygodą noszenia... a funkcjonalnością czyli żeby prosta maksymalnie stabilnie trzymała się na kikucie.