Witam!!!
Prosze o informacje gdzie mogłbym wymienic lej do protezy,konczyny dolnej(ponizej kolana).
Mieszkam na pomorzu dlatego prosilbym o adresy na terenie pomorza. Z góry dziekuje i mam jeszcze pytanie czy jest to refundowane przez NFZ...
159 fajny numer ale gdybyś mógł podac imie było by przyjemniej odpowiadać w kazdym bądz razie dzięki za informacje . Ponadto zapytam się ciebie co sadzisz o powstaniu stowarzyszenia i gorąco zapraszam.
Jolu czekam na opinie nowej super protezy .Pozdrawiam was wszystkich
Ja chodzę w protezie od 31 lat. W tym roku postanowiłam zmienić protezę na taką z lejem silikonowym. Naczytałam się sporo, porozmawiałam w ORTOCENTRUM i jeszcze czeka mnie wizyta w zakładzie ortopedycznym. No cóż lata lecą a do emerytury daleko Taki post jak Twój dużo mi daje, bo zdanie użytkownika jest dla mnie bardzo cenne. W poniedziałek jadę na spotkanie z protetykiem i wtedy dam znać, co dalej z moją nową super protezą
Witam wszystkich .Ja chodzę w protezie podudzia 18 lat ,od roku mam protezę z lejem silikonowym.W moim przypadku silikon się sprawdził a jestem bardzo aktywną osobą.Jeżeli chodzi o zmiany objętościowe kikuta to można je korygować pończochami nakładając je na silikon.Mój silikon posiada pierścień uszczelniający zamiast pina z zamkiem.Mogę z czystym sumieniem polecić lej silikonowy osobą ,które maja już uformowany kikut.
z moją protezą stałą jest sprawa dosyć skomplikowana,ponieważ muszę czekać 1/2roku na kolejne badania scyntygrafi kości.to badanie da mi ewentualnie przepustkę do drugiego etapu protezowania.wtedy mam nadzieję że zdecyduję sie na lej silikonowy,mimo że protetycy są sceptyczni ,przynajmnie ci z którymi na ten temat rozmawiałem.spytasz dlaczego,a no poznałem zalety i wady tego produktu od osób ktore umieły mi wyjaśnić szczegółowo co to takiego jest.napewno jest to rzecz droga,ale w użytkowaniu zdaje egzamin,warunek kikut dobrze przygotowany.wiesz nie jestem fachowcem moze nie umiem tego dobrze wytłumaczyć.najlepiej zasięgnąć informacje u dobrych fachowców.mimo że mam tylko protezę tymczasową(lej zwykły) wydaje mi się że chodzę nie żle,mimo że jestem emerytem na brak pracy zajęć nie narzekam.jan