smakosz odpowiedział w temacie: Takie sobie logo z innej bajki
Witajcie
Znalazłem ciekawy pomysł na logo w sieci oraz motto przewodnie. Nie mam pojęcia kogo jest obrazek i hasło ale może kogoś to natchnie??!! Mam nadzieję że pomysłodawca się nie obrazi.
pozdrowienia [glow=orange:30e532eb74]Kwiat bez płatka nadal jest kwiatem[/glow:30e532eb74]
henryk odpowiedział w temacie: Re: NASZ STATUT nasze LOGO
Pierwszy znak -bardzo mi sie podoba,zawiera głębszy sens i przesłanie (cień rzucony przez amputanta jest cieniem zdrowego człowieka).Drugi na pierwszy rzut oka jest mało czytelny i ....jestem za pierwszym.Pozdrawiam wszystkich.
tomek odpowiedział w temacie: Re: NASZ STATUT nasze LOGO
Proponowany zapis Janka dotyczący jednostek:
a. .Stowarzyszenie może powoływać terenowe jednostki organizacyjne-oddzialy(koła stowarzyszenia)
b. Oddziały(koła stowarzyszenia)posiadają osobowość prawną.
c. Członkowie oddziału(koła stowarzyszenia)uczestniczą w Walnym Zebraniu członków stowarzyszenia za pośrednictwem
wybranych delegatów oddziału(koła stowarzyszenia).Szczegółowe zasady zawarte są w regulaminie Walnego Zebrania
członków.
5. Stowarzyszenie opiera swoją działalność na pracy społecznej członków Do prowadzenia swoich działań może zatrudniać
pracowników oraz powoływać biura.
Ja preferowł bym jednak oddziały bez osobowości prawnej,
tomek odpowiedział w temacie: Re: NASZ STATUT nasze LOGO
ZMIANY PO KONSULTACJI PRAWNICZEJ
§ 3
poz. 10. Po otrzymaniu statusu Organizacji Pożytku Publicznego zbieranie środków
na dofinansowanie do protez dla członków stowarzyszenia,z
wykorzystaniem 1% z podatku (PIT roczny), na wniosek członka
stowarzyszenia po rozpoznaniu i uchwaleniu stosownej uchwały przez
Zarząd Stowarzyszenia. przeniesione do regulaminu stowarzyszenia
poz. 11. skreślona - przeniesiona do regulaminu stowarzyszenia
poz. 12. Po otrzymaniu statusu Organizacji Pożytku Publicznego zbieranie środków na cele statutowe. § 4
poz.6 skreslony
Co do oddziałów musimy dopisać do statutu
Aby stowarzyszenie mogło tworzyć oddziały, jego statut musi przewidywać taką możliwość oraz określać zasady ich powoływania (czyli kto i w jaki sposób podejmuje decyzje o powołaniu oddziału do życia), a także opisywać ich strukturę wewnętrzną.