Forum

Poradniki do pobrania

Protest do ministra zdrowia w sprawie limitów refundacyjnych

Więcej
2009/01/07 19:03 #1 przez jmwojt
jmwojt stworzył temat: Protest do ministra zdrowia w sprawie limitów refundacyjnych
Jakiś czas temu zadałem Pani minister zdrowia pytanie kiedy zostaną podwyzszone limity za sprzet ortopedyczny.Do tej pory nie otrzymałem odpowiedzi.Pisalem też do Rzecznika Praw Obywatelskich aby On swoim urzędem wymusil na ministerstwie zdrowia zajęcie się ta sprawa,otrzymałem odpowiedz,że RPO tym problemem sie nie zajmuje.Chociaz,przyznał,że do jego obowiazków należy między innymi reagowanie w przypadku zaniechania dzialań przez instytucje i urzedy swoich obowiązkow.Zaniechaniem MZ jest to,że przez 10 lat nie podnosił limitow za sprzęt ortopedyczny przynajmniej o wzrost cen w wyniku inflacji.
W dniu dzisiejszym sądze,że na wniosek stowarzyszeń niepełnosprawnych w wiadomościach POLSATU ten problem był poruszany.Przedstawiciel ministerstwa bardzo nonszalancko odniusł się do tego problemu, zbyl stwierdzeniem,iż jet to trudna sprawa i wymago wnikliwego rozpatrzenia i coś tam jeszcze mętnie tlumaczył.Z wiadomości tych wynika,że gdy nie dojdzie do szybkiego rozwiazania tego problemu niepełnosprawni spotkają się w niedługim czasie pod MZ aby protestować i domagać się szybkiego załatwienia sprawy.
Ja proponuję aby każdy z nas włączył się do tego protestu,przynajmniej piszac do MZ protesty w tej sprawie,jutro na spokojnie równierz napiszę drogą elektroniczną taki protest.
Im więcej nas bedzie tym efekt pewniejszy! Pozdrawiam jan

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

• Not Allowed: to create new topic.
  • Not Allowed: to reply.
  • Not Allowed: to add attachements.
  • Not Allowed: to edit your message.
Czas generowania strony: 0.253 s.

Co nowego na stronie?

Ortocentrum

Wszystkie wizyty odbywają się po wcześniejszym umówieniu terminu.

ul. Hubala Dobrzańskiego 155

05-082 Babice Nowe

tel. +48 22 637 86 11

e-mail: info@ortocentrum.com.pl

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
© 2015 Amputowani.pl. All Rights Reserved.
Designed By Fer Art