michal reflex odpowiedział w temacie: Re: Nie wiem gdzie szukac...
do użytkownika Sagala nie piszę tutaj by komuś odradzić i zniechęcić tylko pomóc ja jestem z SOL-a zadowolony i to jest moja opinia a protetyk który wykonał mi protezę zrobił to perfekcyjnie. Ja osobiście spotkałem się w SOL z rozchisteryzowanymi osobami najczęściej starszymi którym nic nie pasowało być może jest Pani/Pan jedną z nich a najlepiej jest odbić piłeczkę w drugą stronę tak jak to Pani/Pan zrobiła w tym drugim poście.Po drugie jakiemu klijentowi ja jestem osobą po amputacji a po trzecie trochę kultury osobistej bo nie przypominam sobie żebyśmy byli na ty.
michal reflex odpowiedział w temacie: Re: Nie wiem gdzie szukac...
ja zdecydowałem się na zrobienie protezy w SOL w Tarnowskich Górach i jestem bardzo zadowolony z wykonania zresztą osoby które tam poznałem również wypowiadały się bardzo pozytywnie. Proteze robił mi także młody protetyk który złożył proteze perfekcyjnie za każdym razem kiedy tam jestem spotykam się z życzliwością i miłą obsługą.
Przeleżałem trochę w szpitalu i rozmawiałem z ludzmi po amputacjach którzy narzekali na zakłady (nie będe robił reklamy w których zrobiono im protezy po kilku miesiącach z protezą zaczeło się coś dziać a klientowi wręczano klucz imbusowy i kazano regulować ustawienia malowano zwykłą rurkę na czarno i wciskano kit że jest to włókno węglowe albo robiono odlewy kikuta w małym pomieszczonku gdzieś na zapleczu sklepu.A co będzie jeżeli taki zakładzik nagle przestanie istnieć .Sam musisz zdecydować .
odpowiedział w temacie: Re: Nie wiem gdzie szukac...
Ja nie jestem zadowolona z firmy SOL ( Tarnowskie Góry) -robiłam tam pierwszy raz protezy i gdyby nie mój upór i moje doświadczenie kilkunastoletnie w poruszaniu się na protezach- nie wiem czy bym w tych co mi zalecał młody protetyk poruszała się sprawnie -nie wspominając juz o kosztach. W Katowicach gdzieś również działa firma wykonująca protezy na zachodnich komponentach a ostatnio dowiedziałam sie o firmie ze Szczecina, którą tworzą fachowcy i potrafią doradzić i pomóc również w innych sprawach dotyczących nas -niepełnosprawnych.