jmwojt odpowiedział w temacie: Re: Przystosowanie samochodu
scotti,nie chcialbym reklamowac firmy na tym forum.Wydaje mi sie,że nie wolno nawet w ten sposób wykorzystywac takiego forum do reklamy,moze miec pretensje administrator,jednak jesli ktos bedzie zainteresowany to napewno podam adres firmy innymi kanalami.pozdrawiam i życzę wytrwałości w niepaleniu jan
scotti odpowiedział w temacie: Re: Przystosowanie samochodu
Najpierw sprobuje z MT i jezeli to nie przejdzie bede myslal o przystosowaniu. Skoro jest to sprawdzony zaklad to mozesz podac namiary - moze ktos wczesniej skorzysta?
Co do palenia... hmmm wlasnie 2 tyg mijaja bez dymka :-D
scotti,doskonale cie rozumie napewno bedzie mniej kłopotu.Ja znam firmę która zajmuje sie przystosowaniem samochodów dla osób niepełnosprawnych,jest to firma,która wykorzystuje technologie włoską.Projekty i rozwiazania techniczne wykonuje sam własciciel włoch( jest ON).Sam korzystałem z jej uslug-jestem zadowolony.Jesli bedziesz chcial namiary na firmę to ci podam.Jak z niepaleniem?Pozdrowiena jan :-|
scotti odpowiedział w temacie: Re: Przystosowanie samochodu
Dzieki serdeczne jmwojt, ale przekladka mnie nie interesuje. Wiesz, chodzi o to, ze ja stracilem prawa reke i duzo wygodniej jezdzi mi sie samochodem z kierownica po prawej stronie... wiadomo - reczny, dzwignia biegow, radio i wszystkie wazne przelaczniki w zasiegu reki. Czytalem gdzies, ze w szczegolnych warunkach MT moze wyrazic zgode na rejestracje takiego samochodu (nie wiem, czy ja sie nadaje), wiec chcialbym do nich napisac. Jezeli jednak nic z tego nie wyjdzie to taniej bedzie sprzedac tutaj i kupic cos w Polsce i po prostu w jakims zakladzie zrobic przystosowanie (czy jak to sie tam nazywa) do moich potrzeb...
scotti, Chcialbym ci pomóc.Dzwoniłem do wydz.komunikacji i otrzymałem taką to odpowiedz(nie notowałe moze mi coś umkneło):trzeba przedstawic dokument potwierdzający prawo własnosci sam;podstawowe opłaty;opłata VAT(100zł);opłata recyclingu(500zł) dokument potwierdzajacy badania techniczne,z tym wiaze sie przełożenie kierownicy z prawej na lewą stronę(koszt około4000zł);jeszce inne dokumenty jakie zwykl sa wymagane przy rejestracji.Sporo tego nie wiem czy wszystko zapamietałem ale wystarczy przyjsc przed rejestacja do wk to wszystko powiedzą.E-meil MT znajdziesz googlach.Życze sprawnego załatwienia sprawy no i oczywiscie najpierw powrotu do kraju. Pozdrawiam jan
W tym roku jeszcze raczej nie wracam do kraju, ale warto juz cos wiedziec. Cos tam czytalem na temat przerobek, ale tez nie bardzo wiem z czym to sie je. Tzn. co, jak i gdzie?
Dla mnie najlepszym wyjsciem byloby zarejestrowanie autka z kierownica po prawej stronie (mam tylko galke i automat.skrz bieg.)i jazda nie sprawia mi zadnego problemu.
Jest sens wysylac pismo do ministra transportu? Czy mozna zrobic to poprzez email? Moze ma ktos adres? Troche duzo pytan jak na jeden post, ale dacie rade :mrgreen: