Ja już nie umiem obejść sie bez protezy jak nie mogę jej założyć to jestem najbardziej nie szczęśliwym człowiekiem świata. A to że dostałam pracę to naprawde wielkie szczęście bo na drugi dzień mój pracodawca dostał 200 CV na moje miejsce. I niestety muszę przyznać że jak nie ma się znajomości to dzisiaj ciężko o pracę biurową. Ale życzę ci powodzenia w poszukiwaniach i mam nadzieje że długo nie będą trwały Pozdrawiam :->
Cześć. Ja poprostu nie chodzilem w protezie. A jak musialem ją zalożyć to wlożylem sobie kawalek bandaża pomiędzy proteze a lej. Troche pomoglo. Teraz już mi calkowicie znikly.
Powiem że troche Ci zazdroszczę pracy. Ja ciągle siedzę w domu i wymyślam sobie różne zajęcia.
Cześć W pracy super , mam typowo biurową pracę więc nie muszę dużo chodzić A otarcia trochę się wygoiły. Plaster przyklejony na protezę nie zdał egzaminu dalej bardzo mnie obcierała :cry: więc narazie wróciłam do gazy przyklejonej plastrem, gaza jest przewiewna więc mnie nie odparza i daje ochrone. Tylko nie wiem co zrobię za kilka dni jak znowu mi skórę plaster podrażni grrrrrrrrrrr A ty jak sobie poradziłeś ze swoimi otarciami?
Cześć Rober. Rozumiem cie doskonale i nie mogę sobie poradzić z tymi obtarciami. Od jutra zaczynam prace, pierwszą od czasu amputacji a tu te otarcie grrrrrrr. nie wiem co mam zrobić :cry: smaruje je sudocremem i mam nadzieje że do jutra jakoś się polepszy. A jutro na porteze przykleję opatrunek i zobacze jak sie to będzie sprawować. Ja również będę wdzięczna za jakieś rady jak sobie z tym poradzić pozdrawiam.
Witam wszystkich Jeszcze raz potrzebuje waszej pomocy. Cały czas mam problem z otarciami przy pachwinie, byłam u protetyka kilka razy ale powiedział że czasami tak sie robi a leja nie ma bardzo jak przerobić żeby przestało i polecił mi biologiczne opatrunki. I tu jest moje pytanie czy ktos z was juz je stosował jesli tak to prosze o opinie czy to sie sprawdza i jakieś konkretne nazwy bo jak pytałam się w aptece to powiedzieli że tych opatrunków różnych jest kilkadziesiąt i muszę im podać nazwę. Jakiś czas przyklejałam sobie gazę plastrem ale po kilku razach skóra była podrażniona od tego plastra, wypróbowałam też hydrocoll miałam go na sobie 2 dni i po ściągnięciu skóra jest podrażniona a w miejscu gdzie sie kończył zrobił się taki czerwony pasek jak by początek odcisku. Nie wiem jak mam sobie z tym poradzić dzisiaj przez te podrażnienia skóry już wogóle nie umiem chodzić w protezie :cry: