ozonela odpowiedział w temacie: Re: skuter dla osoby niepełnosprawnej
Wszystko rozbija się o prawo jazdy, których nie mam. A skuter to fajna rzecz szczególnie, że tych uprawnień nie wymaga. Mam możliwość dojazdu do pracy na koszt pracodawcy tylko, że chciałabym się usamodzielnić szczególnie, że moje postępy w chodzeniu są kiepskie. Czytałam o dofinansowaniu do samochodu, komputera i wózka elektrycznego, ale nie mogę dokopać się do informacji o skuterach. Dlatego poprosiłam o pomoc.
jmwojt odpowiedział w temacie: Re: skuter dla osoby niepełnosprawnej
ozonela, skuter fajna rzecz,ale w czasie lata i przy ładnej pogodzie a co w pozostałe wiosenno zimowo jesienne miesiace?Jeśli masz prawo jazdy to tylko tą sprawę załatwia samochod.Ale wracając do skutera to poszukaj w googlach tam znajdziesz wszystkie wiadomosci interesujące ciebie, nie pamietam stron sam kiedyś odnalazłem to wszytko właśnie korzystając z googli.Pozdrawiam jan-dawno nie zaglądałaś na forum.
ozonela stworzył temat: skuter dla osoby niepełnosprawnej
Dostałam pierwszą pracę po amputacji i zaczynam od października. W związku z tym mam ogromny problem jak ja tam się dostanę, bo nie dojdę jeszcze do przystanku tramwajowego nie mówiąc już o wsiadaniu do tramwaju , który nie jest niskopodłogowy. Słyszałam o specjalnych skuterach elektrycznych dla osób niepełnosprawnych. W związku z tym mam pytanie. Czy ktoś starał się o taki skuter, jakie trzeba spełnić warunki, żeby dostać dofinansowanie i gdzie się to załatwia. Pozdrawiam!