Poradniki do pobrania

lot samolotem

Więcej
2008/03/03 17:46 #7 przez magda w.
magda w. odpowiedział w temacie: Re: lot samolotem
ja leciałam do stanów i nie było żadnych problemów. Powiedziałam, że jestem niepełnosprawna i od razu dostałam wózek, byłam potraktowana jak królowa, bez kolejki, bez kontroli, na bramkach powiedziałam, że mam protezy i będą piszczeć, ale nikt nie wymagał zaświadczenia od lekarza, a tym bardziej nie kazał mi zdejmować protez! w stanach jeszcze lepiej, totalna kultura, i wszystko było ok. Każdy obchodził się ze mną jak z jakiem i ogólnie było super, byłam bardzo zadowolona, że ominęły mnie te wszystkie kolejki:)
Temat został zablokowany.
Więcej
2007/11/21 19:20 #8 przez Optymistka
Optymistka odpowiedział w temacie: Re: lot samolotem
To dobrze ze Ci sie upiekło :mrgreen:
Ja np.mojej protezy nie mogłabym przepuścic przez taśmę bo jest elektroniczna i kolano by sie uszkodzilo jeszcze :-(
Dlatego od swojej firmy protetycznej wzielam zaswiadczenie po angielsku ze mam proteze metalowa i elektroniczna.

"Nigdy nie rozmawiaj z głupkiem ...
Bo najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu ...
A potem pokona Cię swoim doświadczeniem..."
Więcej
2007/11/21 18:24 #9 przez basiek71
basiek71 odpowiedział w temacie: Re: lot samolotem
W czerwcu leciałam samolotem do Irlandii. Kontrola byla dosc szczegółowa :-) (delikatnie mowiąć). Nie wpadłam na to, że powinnam miec zaswiadczenie wydawało mi się, że moja przypadłość jest na tyle widoczna i namacalna, ze nie potrzebuję żadnej podkładki :-? celniczka pouczyła mnie, że powinnam miec zaświadczenie od lekarza, a tak wogóle na dobra sprawę powinni przepuscic moja protezę przez tasme :lol: na szczęscie upiekło mi sie. POzdrawiam
Więcej
2007/10/27 16:42 #10 przez Optymistka
Optymistka stworzył temat: lot samolotem
Chciałam sie Was drodzy forumowicze zapytac czy : ON z II grupą przysługuja jakies zniszki w przelocie samolotem ? niekoniecznie zagranice ...
Jesli ktos z Was lecial samolotem to czy trzeba miec zaswiadczenie od lekarza ortopedy ze ma sie proteze?? czy wystarczy zaswiadczenie z firmy protetycznej ze mam proteze elektroniczna?

"Nigdy nie rozmawiaj z głupkiem ...
Bo najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu ...
A potem pokona Cię swoim doświadczeniem..."
  • Not Allowed: to create new topic.
  • Not Allowed: to reply.
  • Not Allowed: to add attachements.
  • Not Allowed: to edit your message.
Czas generowania strony: 0.762 s.

Co nowego na stronie?

Ortocentrum

Wszystkie wizyty odbywają się po wcześniejszym umówieniu terminu.

ul. Hubala Dobrzańskiego 155

05-082 Babice Nowe

tel. +48 22 637 86 11

e-mail: info@ortocentrum.com.pl

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
© 2015 Amputowani.pl. All Rights Reserved.
Designed By Fer Art