bodzio2 odpowiedział w temacie: Re: Ćwiczenia dla osób po amputacji kończyn dolnych
Bartosz wielkie dzięki za wszelką pomoc którą okazujesz.A co do cwiczen to naprawdę są bardzo profesjonalnie pokazane i naprawdę pomocne,myślę że nie tylko ja będe korzystał z tych cwiczen ale także osoby które w podobnej sytuacji jak ja po obustronnej amputacji nóg na wys.1/3 uda ale także po każdej innej amputacji konczyn dolnych.Polecam wszystkim zainteresowanym tę stronke napewno znajdziecie w tych cwiczeniach coś dla siebie
protetyka.votpl odpowiedział w temacie: Re: Ćwiczenia dla osób po amputacji kończyn dolnych
Witam, jak bylem po amputacji sam cwiczylem z obciazeniem takie przelepy z olowiem by utrzymac miesnie przed proteza chociaz i tak to malo dalo pozdrawiam
bdk stworzył temat: Ćwiczenia dla osób po amputacji kończyn dolnych
Witam,
Od niespełna roku jestem podwójnym amputantem. Zdążyłem już otrzeć się o poziom rehabilitacji w Polsce... Postanowiłem stworzyć stronę z ćwiczeniami, które można wykonywać w domu. Nie potrzeba do nich wiele sprzętu itp. Ćwiczenia zostały przygotowane poprzez wiedzę znajomych rehabilitantów oraz własne doświadczenie. Sporo informacji otrzymałem także od pracownika światowej protezowni - Hanger w Oklahoma City. Strona dopiero co się rozwija. Ćwiczenia będą na bieżąco dodawane. Zapraszam :
www.bartoszkuznik.pl