Wow!
Za 13 tysięcy to już chyba jakiś lej MAS z sylikonową wkładką
Jeśli masz zdrowy kikut i chcesz mieć zwykły, konwencjonalny lej z laminatu (sam takieg używam i jestem zadowolony) to zasadniczo cena powinna oscylować w dolnej granicy Twojego przedziału.
Moim zdaniem, pod rozwagę należy brać nie tylko ośrodki z Warszawy (po cenach, domyślam się do których firm dzwoniłeś
)
Jako że 3500 - 4000 to i tak jest to duży wydatek, warto żeby dobrze służył i pod uwagę można brać nie tylko firmy z Warszawy. Osobiście po różnorodnych doświadczeniach śmigam obecnie na zwykłym, normalnym leju wykonanym w pracowni Mark Protetik w Konstancinie (moim zdaniem warto chociażby zapytać u nich). Cała operacja zamknęła się w trzech krótkich wizytach (na prawdę miła i kompetentna obsługa, cierpliwa, sprawna i obeznana w operacjach refundacji i dofinansowań).
Mimo intensywnego chodzenia nie mam żadnych obtarć, żadnych urazów na kikucie. Siedzi mi się wygodnie (nic nie uwiera) a chodzenie jest sprawne. Ostatnio nawet oberwało mi się agresywną reprymendą od ochroniarza za parkowanie z kartami za szybą (jakiż był zdziwiony, że było mi miło z tego powodu
)