okularnica odpowiedział w temacie: Re: do administratora ...
Zgadza się. Oprócz nazwy organizacji OPP wpisuje się również jej KRS. Jest również taka rubryczka "uwagi dodatkowe mogące ułatwić kontakt z ......" (czy coś w tym stylu)" - wówczas nalezy wpisać tutaj imię i nazwisko osoby, na rzecz której chcielibyśmy przekazać tę kwotę.
Pracuję w jednej z takich organizacji OPP i już wpływają do nas pieniążki z niektórych US własnie z takimi dopiskami. Gdyby kwota była wpłacona ogólnie na konto Fundacji, bez żadnego dopisku, organizacja ma prawo wykorzystać te środki na każda działalność zgodnie ze swoim statutem.
Optymistka odpowiedział w temacie: Re: do administratora ...
Jesli chodzi o Ewelinę to piszesz ... z dopiskiem dla: ........ Nie wiem jak to jest, ale i tak nic to nie kosztuje . Zamiast pieniadze pojdą do fiskusa to możesz spełnić dobry uczynek
"Nigdy nie rozmawiaj z głupkiem ...
Bo najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu ...
A potem pokona Cię swoim doświadczeniem..."
ewa odpowiedział w temacie: Re: do administratora ...
Mozesz mi napisac w jaki sposob przekazalas swojej kolezance 1% podatku?? Ja sie dowiadywalam jak z tym jest, bo wielu moich znajomych chcialo przekazac kase dla mnie na proteze i nie bylo takiej mozliwosci...kasa idzie na konto fundacji i oni pozniej dziela ja i nie ma pewnosci ze ty ja dostaniesz...