Poradniki do pobrania

dygresje o NFZ

Więcej
2008/05/02 18:37 #2 przez Marta
Marta odpowiedział w temacie: Re: Jak myślicie ...
A że każdy chce w miarę jak najlepszą protezę, to chyba zrozumiałe, tu przecież chodzi o nasz jak najlepszy powrót do normalności. Porównując: samochodem bez wspomagania kierownicy też da się sprawnie i dobrze jeździć, ale o ile lepiej ze wspomaganiem... Ja osobiście mam dopiero protezę tymczasową taką typową zafundowaną przez NFZ i daję z siebie wszystko, chodzenie mi nawet już dobrze idzie jak na możliwości, ale to jest i tak porażka i nie mogę się doczekać czegoś bardziej "normalnego" na kikutku. Mam też już porównanie osób jeśli chodzi o funkcjonowanie na protezie taniej i drogiej i widzę kolosalną różnicę. Nie wiem jeszcze jak to w moim życiu się ułoży, ale bardzo bym chciała coś co mnie będzie w tym względzie satysfakcjonować. Myślę też, że od jakości protezy będzie zależeć moja sprawność i to co będę w stanie robić. A zawsze byłam osobą bardzo aktywną i chciałabym do tej sprawności wrócić. Dzięki temu forum, wiem, że dla nas amputantów nie ma rzeczy niemożliwych, co jest niezwykle budujące.
Temat został zablokowany.
Więcej
2008/05/02 18:32 #3 przez Optymistka
Optymistka odpowiedział w temacie: Re: Jak myślicie ...
No wiesz NFZ może za pare lat dojdzie do wniosku, żeby na protezy przeznaczać więcej pieniędzy , ale z tym eliksirem to nigdy bym w to nie uwierzyła mimo, ze jestem optymistycznie nastawiona :mrgreen:

"Nigdy nie rozmawiaj z głupkiem ...
Bo najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu ...
A potem pokona Cię swoim doświadczeniem..."
Więcej
2008/05/02 18:18 #4 przez Marta
Marta odpowiedział w temacie: Re: Jak myślicie ...
Ja nie jestem w tej kwestii zbytnią optymistką i niestety na większe dofinansowania od NFZu bym nie liczyła. Do tej kwestii mam podobne podejście jak to jakiegoś eliksiru, który podobno niedawno wynaleziono i który pomaga w odrastaniu obciętych kończy...
Więcej
2008/05/01 06:48 #5 przez cycuss
cycuss odpowiedział w temacie: Re: Jak myślicie ...
jest jeden problem z kolanami elektronocznymi sa dosyc ciezkie , kazdy by chcial najlepsze elementy ale jest to prozaiczne spojrzenie nie trzeba miec najlepszych czesci zeby chodzic trzeba tylko chciec nawet na tej z nfz da sie sprawnie poruszac jeden warunek trzeba chciec w protezie najwazniejszy jest lejek dobrze dopasowany bo jak jest zle zrobiony to nawet najlepsze czesci nie pomoga a proteza bedzie lezala na stryszku lub szafie a kredyt czeba spłacac
Więcej
2008/04/14 19:53 #6 przez maciek
maciek odpowiedział w temacie: Re: Jak myślicie ...
Byc moze NFZ jest chory? Ale chore jest panstwo polskie.

Polska nie podpisala europejskiej karty praw podstawowych. A jednym z najwazniejszych jej przeslan jest ... zakaz dyskryminacji = rowne szanse dla wszystkich.
Polscy politycy zrobili z tego synonim dla malzenstw homoseksualnych, ale duzo wazniejszy jest tu obowiazek zrownaniy szans mniejszosci (min. niepelnosprawnych), a co za tym idzie zapewnienia im (w miare mozliwosci) rownych szans, np. przez mozliwie najlepsze protezy.
Szkoda, ze politycy i ludzie, ktorzy (podobno) dzialaja w imie Boga, sa zbyt ograniczeni, zeby to zrozumiec :-(
Więcej
2008/04/13 12:32 #7 przez Optymistka
Optymistka odpowiedział w temacie: Re: Jak myślicie ...
Trudno powiedzieć, ale bądxmy dobrej mysli, że kiedys to nastapi :lol:

"Nigdy nie rozmawiaj z głupkiem ...
Bo najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu ...
A potem pokona Cię swoim doświadczeniem..."
  • Not Allowed: to create new topic.
  • Not Allowed: to reply.
  • Not Allowed: to add attachements.
  • Not Allowed: to edit your message.
Czas generowania strony: 0.293 s.

Co nowego na stronie?

Ortocentrum

Wszystkie wizyty odbywają się po wcześniejszym umówieniu terminu.

ul. Hubala Dobrzańskiego 155

05-082 Babice Nowe

tel. +48 22 637 86 11

e-mail: info@ortocentrum.com.pl

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
© 2015 Amputowani.pl. All Rights Reserved.
Designed By Fer Art