dominik83 odpowiedział w temacie: Re: prezentacja protez
Witam Piotrex931.
Czytając twój post tak sie zastanawiam co może być przyczyną twojego niezadowolenia? Sam jestem amputowanym a jednocześnie ucze sie jako protetyk i moge powiedzieć że czasami mala rzecz, (którą twój protetyk po wizycie w gabincie może zmienic diametralne twoje nizadowolenie)a prowadzi do dużego niezadowolenia a czasami do przykrych otarć. Mogę też powiedziec że pacjęci czasem od nas oczekują cudu i myślą że zaloża proteze i już pobiegną na niej do domu! Niestety, na to potrzeba czasu , samozaparcia i to jest najważniejsze pozytywnego nastawienia do sprawy.a WIEM CO MÓWIE BO JUŻ CHODZĘ NA PROTEZIE 17 LAT.
cycuss odpowiedział w temacie: Re: prezentacja protez
witam
protezę możesz zrobić sobie gdzie tylko chcesz w każdym zakładzie protetycznym który ma podpisaną umowę z twoim nfz ceny w zakładach są różne więc czasem lepiej po dzwonić i się popytać o ceny mniej więcej pytać o te same komponenty Np. staw kolanowy stopę lej z jakich materiałów będzie wykonany itp.
musisz tez wypisać sobie wniosek na nową protezę Np u ortopedy a potem potwierdzić w nfz
najlepszy kod dla twojej amputacji to będzie
9113.05 proteza uda modularna 2800zł tyle daje nfz to jest najwyższy limit
9113.03 proteza uda drewniana z tworzywa 1600zł
9113.04 proteza uda skórzana 1700zł
pozdrawiam
piotrex931 odpowiedział w temacie: zmiana protetyka
po amputacji pani mgr rechabilitacji załatwiła mi protetyka zrobił mi proteze poczatkowa nie jestem zadowolony z ich usług czy morze mi zrobic proteze docelowa ktos inny i czy musze załatwic nowy przekaz i jak to załatwic prosze o rade bardziej doswiadczonych kolegów i kolezanki ---PIOTR