piotr12 odpowiedział w temacie: lej podciśnieniowy do protezy kończyny dolnej
Do maćka i pana który mi dał adres do konstancina byłem w konstancinie protetyk odrazu zobaczył mój problem mam poprostu zły lej za dwa tygodnie jadę do pierwszej miary myślę że będzie dobrze . Jak mi zrobi nowy lej to wszystko opiszę .Pozdrawiam piotr12
maciek odpowiedział w temacie: Re: lej podciśnieniowy do protezy kończyny dolnej
Piotr,
przy tej dlugosci kikuta nie ma mowy o istnieniu knykci kolana.
Twoj problem wynika wiec ze zmian objetosci kikuta.
Jak pisalem, mozliwym rozwiazaniem byloby mocowanie na trzpien, ale o tym rozmawiaj z Twoim protetykiem.
Piszesz, ze Twoj protetyk jest dobry, wiec pozostan przy nim, zwlaszcza, ze zna Cie i Twoj kikut od dawna.
Jest takie powiedzenie: "lepsze jest wrogiem dobrego"
m.
piotr12 odpowiedział w temacie: Re: lej podciśnieniowy do protezy kończyny dolnej
maciek kikut ma 20cm mam dość dobrego protektyka w poznaniu ale może ty jakiegoś polecisz ja koniecznie potrzebuje nowy lej teraz będę miał kasę z funduszu to jest 5600 i chciałmym dobrze je wykorzystać piotr
maciek odpowiedział w temacie: Re: lej podciśnieniowy do protezy kończyny dolnej
jestem amputowany na wysokości uda
Piotr, domyslilem sie
Nieprecyzyjnie zadalem pytanie, chodzilo mi oto, na jakiej wysokosci uda?
Nie pytam z czystej ciekawosci. Chodzi o to, ze przy bardzo dlugim kikucie (tak dlugim, ze zachowane sa poczatki knykci kolana) lej podcisnieniowy nigdy nie funkcjonowalby na dluzsza mete.
Ale o tym wie kazdy w miare dobry protetyk.
Gdyby sie znalazl taki, ktory o tym nie wie, nie bylby wart zaufania.