ermabud odpowiedział w temacie: Re: Jazda na rowerze
Szukam osób, które jeżdżą na rowerze po amputacji podudzia. Czy taka osoba mogłaby się ze mną skontaktować, gdyż chciałbym zapoznać się z uwagami i doświadczeniami. Podaję mail: r.machejus@chello.pl lub bekon0@o2.pl lub forum
Ryszard
albercik13 odpowiedział w temacie: Re: Jazda na rowerze
Ja też myślałem o noskach ale doszedłem do wniosku że nie będę w razie nagłej potrzeby mógł podeprzeć się protezą.Jestem po amputacji tuż powyżej kolana i mam proste jednoosiowe kolano.Do jazdy używam obuwia trekingowego które z zasady ma spory bieżnik i szczątkowo oddzielony obcas( lub w lato zwykłych adidasów).W sprzedaży są aluminiowe pedały z ząbkami dookoła i to jest wystarczające.Kiedyś plastikowy pedał przystosowałem wkręcając kilka czarnych wkrętów.Po obcięciu szlifierką kątową wystawały po kilka milimetrów z obydwu stron.Robię rocznie ponad 3tyś. kilometrów dojeżdżając do pracy.Zima mnie nie zniechęca (nawet tegoroczna ) i zasuwam po śniegu czy lodzie.No fakt.....zaliczam co roku ze dwie wywrotki na lodzie lub w lato na piasku :-D
marcin77777 odpowiedział w temacie: Re: Jazda na rowerze
Takie pedały z noskami są w każdym szanujacym się sklepie rowerowym. Z resztą majac internet masz dostęp do nie jednego z nich i duzo szerszej oferty anizeli w jednym konkretnym punkcie. Przy Twoim wyłuszczeniu noski to moim zdaniem konieczność. Tak mi się wydaje. Pozdrowionka !