svietic odpowiedział w temacie: Re: Proszę o poradę
Jeszcze dla Pauliny,
szukałam, szukałam i znalazłam w starym kalendarzu:
Lech Okuniewski
ul. Mjr. Hubala 22.
Gdańsk
tel. 58/3454055 lub komórka "Anahata" ( to jest nazwa firmy, tak się przedstawiają podnosząc telefon) 502 056558.
To są namiary na bioenergoterapeutę, podobno wybitnego i uznanego na międzynarodowym forum, specjalistę od usuwania bóli fantomowych.
Ja nie korzystałam, bo w czarodziei nie wierzę.
Dane są z 2001 r. kiedy to korzystała moja koleżanka. Powiedziała, że fantomów jej nie usunął, ale jest bardzo zadowolona, bo leczenie bardzo ją wzmocniło i dodało jej sił tak w ogóle.
serekserek odpowiedział w temacie: Re: Proszę o poradę
czesc WAM
mam problem z znalezieniem popradni ortopedyczne (wymiana leja podudzia)
Pochodze z pomorza z malej miejscowosci i jezdze na wymiane leja az do łodzi gdyz tam mialempierwsza wizyte w PL i zakupilem u nich proteze.Ale nie ukrywam ze to jest strasznie daleko i nie usmiecha mi sie jezdzic tam to jest 400 km od mojej miejscowosci i prosze was moze ktos zna inna klinike która zajmuje sie wymiana leja to prosil bym o namiary
Z góry dizekuje
maciek odpowiedział w temacie: Re: Proszę o poradę
Paulina,
jestem rowiesnikiem (51) Twojej Mamy. Od szesciu lat amputowany powyzej kolana (prawa noga) po wypadku samochodowym.
Mam spore doswiadczenie z bolem fantomowym, jak i z uczuciem fantomowym. To ostatnie bywa tak silne, ze jest czasami mylone z bolem.
I jedno i drugie udaje mi sie w miedzyczasie "trzymac w ryzach".
Nie ma "zlotych srodkow", ale sa sposoby, ktore czesto bardzo pomagaja.
Postaram sie pomoc, ale prosze o informacje:
- jak Mama stracila noge i reke ?
- na jakiej wysokosci ?
- NAJWAZNIEJSZE: czy ma pojedyncze (krotkotrwale), bardzo silne bole "strzelajace" w kikuty? Czy stale uczucie silnego "przypalania" nieistniejacej konczyny?
Paulina, sam znam obie formy. Nie ma (?) mozliwosci wyeliminowania tego w zupelnosci, ale silna redukcja jest mozliwa.
Paulina, odpowiedz - prosze - na oba pytania. Nie mow - moze - jeszcze nic Mamie. Dopiero, kiedy bedziemy pewni, ze mozemy pomoc.