czimu odpowiedział w temacie: Re: skuter dla osoby niepełnosprawnej
Wątek jest dosyć stary, ale może się komuś, przyda. Jeżdżę na skuterze (i motocyklu) mimo amputacji prawej nogi powyżej kolana. Moim zdaniem jeżeli jest się w miarę sprawnym spokojnie można opanować skuter spalinowy i nie wiem czy jest sens ładowania się w jakieś elektryczne (bez obrazy) namiastki.
PS. prawdopodobnie będę chciał zrobić coś w rodzaju klubu motocyklistów niepełnosprawnych, jeżeli znacie takich piszcie do mnie.
okularnica odpowiedział w temacie: Re: skuter dla osoby niepełnosprawnej
Powiem tak, jest duzo organizajci które dofinansuja protezy osobom po wypadkach komunikacyjnych, o ile dana osoba nie byla pod wpływem alkoholu i nie przyczyniła sie do wypadku.
rober odpowiedział w temacie: Re: skuter dla osoby niepełnosprawnej
Cześć maleńka10. Jeżeli twój chlopak byl ubezpieczony to proteze do nauki chodzenia powinien dostać za darmo. Musisz się zorientować gdzie w twojej okolicy jest jakiś ośrodek rechabilitacyjny lub coś podobnego. Jeżeli nie chcecie tej zwyklej protezy to o dofinansowanie musice się starać z PCPRu.
malenka10 odpowiedział w temacie: Re: skuter dla osoby niepełnosprawnej
Witam:(
jetem zrospazona mam chlopaka co ma 21 lat:(
jechal na motorze i neistety mial wypadek mial amputowana noe powyzej kolana i pisze z prozba gdzie mozna starac sie o dofinansowania na protezE??
pozmozcieee [shadow=red:19304f2bc9][/shadow:19304f2bc9][glow=yellow:19304f2bc9][/glow:19304f2bc9]