- Otrzymane podziękowania: 5
pewnie że do opanowania , ja nigdy nie mialem prawa jazdy , ale , że tak się wyrażę jazda samochodem nie jest mi obca , siłą przyzwyczajenia , prawa noga ucieka na pedał hamulca...mieszkam , w pruszkowie , a tu nie bardzo mam gdzie poćwiczyc przed kursem i egzaminem...ale jak pojade na wieś do brata to łąka moja:)Uważam,że jeżeli masz protezę na prawej nodze to na Twoim miejscu nie prowadziłabym auta z manualną skrzynią biegu. To jest raczej nie do opanowania, więc szukaj automatu, pozdrawiam
To jest do opanowania. Miałam 17 lat kiedy nauczyłam się jeździć samochodrm nie mając prawej nogi powyżej kolana. To było w czasach kiedy w Polsce były tylko samochody ze "zwykłą" skrzynią biegów. Nie było też kursów jazdy dla osób niepełnosprawnych. Uczyłam się razem ze sprawnymi , miałam świetnego instruktora. Prawą nogą czyli protezą obsługuję tylko gaz, a lewą sprzęgło i hamulec. Jeżdżę tak 40 lat bez wypadku.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Uważam,że jeżeli masz protezę na prawej nodze to na Twoim miejscu nie prowadziłabym auta z manualną skrzynią biegu. To jest raczej nie do opanowania, więc szukaj automatu, pozdrawiam
ostatnio próbowałem z protezą prawej nogi jechać autem z manualna skrzynią porażka ciągle mi gasł przy ruszaniu , szarpal , wyrywal do przodu , ale jexdzilem na działce więc nikomu nie zagrażalem:0 automatem bylo by łatwiej chybaA ja mam amputowaną prawą nogę i również jeżdżę z automatem tylko
Tak zrobiłam kurs i tak też zdawałam egzamin na prawko Po prostu używam lewej nogi.
Wszystkie wizyty odbywają się po wcześniejszym umówieniu terminu.
ul. Hubala Dobrzańskiego 155
05-082 Babice Nowe
tel. +48 22 637 86 11
e-mail: info@ortocentrum.com.pl
Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.