proto odpowiedział w temacie: Re: Ból fantomowy - sposoby terapii
Moja noga poszła do pieca 21 kwietnia 2012 czyli 5 miesięcy temu. Ponieważ jestem nowotworowy i przedtem miałem przepisane MST 100mg po amputacji stosowałem je nadal stopniowo zminiejszając dawkę. Jednak 100 i 60 mg za bardzo dawały efekt zamulenia.
Obecnie biorę dwa razy na dobę MST 30 mg i to doskonale radzi sobie z bólem fantomowym ale mam problemy z równowagą na protezie i bez szwedek nie mogę chodzić. Próbowałem MST odstawić i ból powracał. Ostatnio wziąłem receptę na MST 10 mg i postaram się jeszcze zmniejszyć dawkę - najpierw na 20 mg. W każdym razie morfina w MST 30 mg w moim przypadku jest ok.
piotr33 odpowiedział w temacie: Re: Ból fantomowy - sposoby terapii
ja stosuję antydepresyjne środki...pomagają, mam amputowaną nogę, i jak jeszcze byłem w szpitalu to wmawiano mi że nie ma na to leku...lekarz internista zapisal mi tabletki za 5 zeta!!! podziałaly
ania72 odpowiedział w temacie: Re: Ból fantomowy - sposoby terapii
W sobotę 08.09.2012 są obchody dnia Fizjoterapii organizowane przez Stowarzyszenie Fizjoterapia Polska i wtedy można skorzystać z bezpłatnych porad fizjoterapeutycznych w gabinetach w całej Polsce (
www.fizjoterapeuci.org
) w Krakowie w gabinecie na Łużyckiej prowadzą Terapie Lustrzaną i można w tym dniu wypróbować jak to działa i dowiedzieć się czegoś więcej (
www.terapialustrzana.pl
)ktoś się wybiera?