ja chodziłem w protezie na 7 dzień po zabiegu
Nie wiem jak tego dokonałeś ze szwami, które przy amputacji na poziomie uda zdejmuje się po około 14 dniach i skąd miałeś protezę 7 dni od operacji?! To po ilu dniach od zabiegu miałeś miarę?!? Proszę podaj adres protezowni to też zamówię sobie u nich taką szybką produkcję. Co do rehabilitacji... Aktualnie dużo pływam, mam masaż wodny, magnetronik, laser i indywidualne ćwiczenia ogólnorozwojowe z naciskiem na pośladki i reamputowany kikut, chociaż chodziłem na poprzedniej amputacji (udo i wyłuszczenie w stawie kolanowym) blisko 23 lata to mój nowy terapeuta zalecił ogólne wzmocnienie wszystkich mięśni i choć jestem już miesiąc od amputacji zaleca, aby wstrzymać się z miarą jeszcze z tydzień, bo kikut, co dnia zmienia swoje wymiary. Widać amputacja, amputacji nie równa, ale czytałem też, że nawet 17 dni po zabiegu ludzie dostawali morfinę, ja ją przyjmowałem przez 3 dni, później przez kilka ketonal, ale 7 dni po zabiegu przymiarka protezy nie była nawet w moich myślach, nie wspominając o chodzeniu, a warto dodać, że lekarze mówili, że już dawno nie widzieli tak szybko gojącej się rany. Sorry, ale czy Ty nie pomyliłeś się z tymi 7-ma dniami, bo jakoś trudno mi w to uwierzyć i uważam, że 7 dni od zabiegu stając na protezie po amputacji uda to można sobie krzywdę zrobić, a może to był jakiś innowacyjny rodzaj amputacji, który umożliwia tak szybkie zaprotezowanie i stawianie pierwszych kroków już po 7 dniach od operacji???. Pozdrawiam...