gosia_student odpowiedział w temacie: Re: artykuły dotyczące dofinansowań dla osób po amputacji
A to też prawda, chodzić, prosić - biurokracja tak jak we wszystkim.
Ja po dzisiejszym dniu to już straciłam wiarę.
Powstają prace magisterskie, z których nic nie wynika, ale jak ma wynikać jak co niektórzy mają takie, a nie inne podejście.
A tak wracając do ulg: to oprócz kart parkingowej (z którą oprócz kopert koło supermarketów można stanąć) co jeszcze przysługuje?? powinna wg mnie rehabilitacja, sanatoria i poprawa standardu życia
piotr33 odpowiedział w temacie: Re: artykuły dotyczące dofinansowań dla osób po amputacji
I co by tutaj dużo mówić... dowiedziałam się dzisiaj, że podobno część osób nie przeznacza pieniędzy z ubezpieczenia na protezę tylko na polepszenia swojego życia (???), że dużo osób nie korzysta z dofinansowania przez PCPR (bo jest dużo ludzi bogatych), że NFZ daje na protezę 10 tys.
Krótko mówiąc konsultacje zakończyły się, jedną niewiadomą odnośnie wcześniej zaakceptowanego tematu.
wiesz ja znam 3 osoby , które stwierdzily , że im sie nie chce latać po nfz i pfron , i jeżdżą na wózkach , chociarz mogliby chodzic , lenistwo i ogólne zniechęcenie, do biurokracji,,,
gosia_student odpowiedział w temacie: Re: artykuły dotyczące dofinansowań dla osób po amputacji
Jak już zaczęłam dopytywać, to już nie było dalszego tematu. Taki niestety jest poziom wiedzy lekarzy. To zupełnie tak jak w zeszłym roku dowiedziałam się, refundowanych jest 100 pończoch rocznie. Oczywiście jeden wielki blef.
I co by tutaj dużo mówić... dowiedziałam się dzisiaj, że podobno część osób nie przeznacza pieniędzy z ubezpieczenia na protezę tylko na polepszenia swojego życia (???), że dużo osób nie korzysta z dofinansowania przez PCPR (bo jest dużo ludzi bogatych), że NFZ daje na protezę 10 tys.
Krótko mówiąc konsultacje zakończyły się, jedną niewiadomą odnośnie wcześniej zaakceptowanego tematu.
piotr33 odpowiedział w temacie: Re: artykuły dotyczące dofinansowań dla osób po amputacji
szlag to mnie trafia , jak pytam protetykow o ceny...potrafi jeden z drugim powiedzieć ,że to i tak nie moja kasa tylko z nfz i pfron, więc za glupi lej z zywicy jeden wariat ,krzyknąl 14 tys.!!!chyba debil jest po lobotomii mózgu, normalnie to powinien kosztowac kolo 1000zl, w konstancinie zawolali 2100, i to jest juz cena na miare moich możliwości , ale nie 14tys. w wawie gość zawołał dokładnie tyle ile daje nfz i pfron razem:)) dziwne co ? za sam lej...bo resztę kupiłem na ebay ...