Forum

Poradniki do pobrania

amputacje na poziomie stawu choparta protezowanie chodzenie

Więcej
2007/11/29 19:52 #7 przez Optymistka
Optymistka odpowiedział w temacie: Re: amputacje na poziomie stawu choparta protezowanie chodzenie
MALIK: ja Ci naprawde polecam firme Otto Bock w Poznaniu przy ul.Koralowej 3
Jest to firma prestiżowa i lider na Polskim Rynku.
Z tej firmy mam juz 2 protezy i jestem z nich baaaaaaardzooooo zadowolona choc amputacje mam hoho jeszcze wyzej od Ciebie :)

"Nigdy nie rozmawiaj z głupkiem ...
Bo najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu ...
A potem pokona Cię swoim doświadczeniem..."

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2007/11/29 19:38 #8 przez smakosz
smakosz odpowiedział w temacie: adresy zakładów ortopedycznych
poniżej jeszcze podaję link do adresów zakładów ortopedycznych W POLSCE, jest ich na pewno więcej niż myślisz - ZAJRZYJ . NO I POLECAM PRZECZYTANIE PORADNIKA DLA OSóB PO AMPUTACJI KOńCZYNY DOLNEJ ( www.ortocentrum.com.pl/html/pol/nowosci/poradnik.html ) do pobrania w wersji pdf
8-) pozdrawiam 8-)

www.ortocentrum.com.pl/html/pol/klienci.html

technik ortopeda
www.ortocentrum.com.pl

Więcej
2007/11/29 18:58 #9 przez ~~malik~~
~~malik~~ odpowiedział w temacie: Re: amputacje na poziomie stawu choparta protezowanie chodzenie
aha no i oczywiscie musze podziekowac Optmistce bo na tej stronie tez jest cos dla mnie....wogóle to musze wam powiedziec ze do tej pory to słyszałem tylko o 2 mozliwosciach zaprotezowania Łódż i Konstancin Jeziorna teraz jeszcze Poznań jestem juz 2 miesiace po amputacji i jeszcze bede czekał 2 miechy bo mam wizyte dopiero 22 stycznia u lekrza który powiedział ze dopiero 22 wypisze mi kwit na proteze wiec to dopiero sie wszystko zacznie krecic :-|

lotny
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Więcej
2007/11/29 18:50 #10 przez ~~malik~~
~~malik~~ odpowiedział w temacie: Re: amputacje na poziomie stawu choparta protezowanie chodzenie
no teraz to jest jasne jak słońce dziekuweczka Smakosz!!!

lotny
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Więcej
2007/11/29 17:49 #11 przez Optymistka
Optymistka odpowiedział w temacie: Re: amputacje na poziomie stawu choparta protezowanie chodzenie
Rzczywiscie rzadko spotykana amputacja ...
Wejdz na strone www.ottobock.pl
tak w kontakcie znajdziesz numer telefonu ,zadzwon do nich i zapytaj sie.
Ja osobiscie polecam te firme :-D

"Nigdy nie rozmawiaj z głupkiem ...
Bo najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu ...
A potem pokona Cię swoim doświadczeniem..."

Więcej
2007/11/29 14:33 #12 przez smakosz
smakosz odpowiedział w temacie: Może teraz będzie jaśniej
Zamieszczam szkic takiej protezy, opiszę ją po krótce

Cała proteza składa się tylko z lejka protezowego i płytki stopu nie wchodzą tam w grę żadne dodatkowe łączniki. Lejek protezowy musi być wykonany indywidualnie dla twojego rozmiaru kikuta (szary kolor na szkicu) , który posiada w środku miękką dodatkową wkładkę dla zapewnienia tobie wygody. Przeważnie lejek sięga na wysokość stawu kolanowego. Do wykonanego twardego od zewnątrz lejka protezowego na dole zostaje przyklejona wkładka z włókna węglowego, okolicę pięty wypełnia się jakimś miękkim materiałem i na całość zakłada się specjalne pokrycie kosmetyczne (które jest wymienne), które posiada kształty naturalnej stopy z zaznaczonymi palcami. Okolice przodostopia zostają puste (kolor biały). Oczywiście to wszystko wygląda tak w przypadku zastosowania stopy z włókna węglowego, co ci daje elastyczne, dynamiczne przodostopie, bardzo wytrzymała protezę (stopa) oraz niską wagę protezy.
Co do zakładów ortopedycznych to myślę, że chyba każdy jest w stanie zrobić taką protezę, musisz sam wybrać , najlepiej jak najbliżej zamieszkania.
pozdrawiam

technik ortopeda
www.ortocentrum.com.pl

• Not Allowed: to create new topic.
  • Not Allowed: to reply.
  • Not Allowed: to add attachements.
  • Not Allowed: to edit your message.
Czas generowania strony: 0.351 s.

Co nowego na stronie?

Ortocentrum

Wszystkie wizyty odbywają się po wcześniejszym umówieniu terminu.

ul. Hubala Dobrzańskiego 155

05-082 Babice Nowe

tel. +48 22 637 86 11

e-mail: info@ortocentrum.com.pl

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
© 2015 Amputowani.pl. All Rights Reserved.
Designed By Fer Art