dominik83 odpowiedział w temacie: Re: DOFINANSOWANIE DO ZAKUPU SAMOCHODU !!!!!!!!
Witam Wszystkich.
Pragnę powiedzieć że program dofinansowania do samochodu w 2008r był. Dofinansowanie bylo w wysokości 80/20% w przypadku nowego auta i 75/25% w przypadku auta doo 3 lat. osoby które mogły sie staraćo dof. musiały miećumiarkowany lub znaczny stopień niepełnosprawności musiały pracować lub się uczyći mieć problem z komunikacją miejską, Ja bylem osobą pracującą i dostałem dofinansowanie. Przy podpisaniu umowy w Poznaniu miałem nr ok.715. Narazie do dwóch lat nic nie slyszałem o dofinansowaniu. Pozdrawiam wszyskich
jmwojt odpowiedział w temacie: Re: DOFINANSOWANIE DO ZAKUPU SAMOCHODU !!!!!!!!
Waldek,wydaje mi się,że moje pismo jest bardziej osobiste i nie nadaje się do powielania,może pomyślę i jutro coś napiszę i prześlę ci na e-maila pozdrawiam jan
jmwojt odpowiedział w temacie: Re: DOFINANSOWANIE DO ZAKUPU SAMOCHODU !!!!!!!!
Waldek, ja takie pisma jeszcze w lecie napisałem do RPO i do ministerstwa zdrowia.Od RPO otrzymałem odpowiedz.NIE JEST WLADNY TA SPRAWĘ ZAŁATWIĆ.Oczywiście napisal to ubierając pimo w ładne slowa.Od PANI MINISTER nie otrzymałem odpowiedzi.Ja w sobote ponownie napisałem pismo do ministerstwa zdrowia.Ponadto sprawy zmiany kwot na dofinansowanie do sprzętu ortopedycznego jak informowały wiadomości POLSATU są na tapecie ministerstwa.Aby przyspieszyć podjęcie decyzji przez ministerstwo niektóre stowarzyszenia ON proponują nawet protest pod ministerstwem w tej sprawie.Ja w "wszystkich innych sprawach" już pisałem o tym. Uważam,że nalezy pisać domagać się poprawy tej sytuacji.pozdrawiam jan