Poradniki do pobrania

Tolerancja.

Więcej
2008/12/06 18:12 #1 przez tomek
tomek odpowiedział w temacie: Re: Tolerancja.
Co do tolerancji względem ON to w czasach lat 70-tych-80-tych kiedy u nas widok niepełnosprawnego to cos niezwykłego - tak byliśmy postrzegani , a państwo wtedy chociaż szybko budowało to zapomniało o ON . Widzimy duże dworce, przejścia , podziemia czy kładki , to wszystko bariery nie do pokonania dla ON . Pod koniec tych lat wyjechałem na jakiś czs do Grecji i zamieszkałem w Atenach. Pamietam moje zdziwienie kiedy niedaleko zamieszkania poszedłem do dużej restałracji z wieloma stolikami na dworzu tak jak u nas np: na starówce a tu na wózkach i nie tylko sporo ON i pije piwo razem z osobami sprawnymi. Był to widok szczególny gdyż było tych osób sporo , a jak sie okazało był obok dom opieki. Wszyscy razem i nikogo to nie dziwiło w odrużnieniu do naszego kraju w tym okresie. Myślę że Grecy już wtedy rozumieli co to jest tolerancja względem ON. A czy my dzisiaj już rozumiemy ????

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2008/12/05 14:46 #2 przez jmwojt
jmwojt odpowiedział w temacie: Re: Tolerancja.
masz rację bogusia niech każdy zyje jak chce ale pod warunkiem,że nie czyni innym krzywdy.tolerancja jest czyms wspaniałym.nie trzeba kogoś kochać nieraz wystarczy tolerować.rozumie wypowiedzi innych na ten temat,to też jest pewien wyraz tolerancji.napewno nie mozna tolerować kogoś kto z rozmysłem czyni zlo.z takimi ludzmi nalezy walczyć,trzeba nawet poczynić wszelkie możliwe kroki aby im przeszkodzić w czynieniu zla.temat tolerancji jest jak morze.początek naszej dyskusji byl ograniczony do tolerancji ON przez ludzi nie dotknietych kalectwem.może pozostanmy w tym temacie.powinnismy dążyc do tego aby spoleczenstwo nas akceptowalo a władze robily wszystko aby nam pomóc. pozdrawiam jan ;-)

Więcej
2008/12/04 13:58 #3 przez Bogusia 853
Bogusia 853 odpowiedział w temacie: Re: Tolerancja.
Niech każdy żyje jak chce,wierzy w co chce,kocha kogo chce,jeśli to nie godzi w drugiego człowieka.
Dziwi mnie tylko,ze w Polsce-kraju 40milionowym nie znaleziono innej pary roku,niz para homoseksualistów.Nagradzając kogoś trzeba liczyc sie z tym ze jego obraz,zachowanie i postawa mogą być-nie muszą-powielane.Czy o to chodziło wyróżniającym???A może to ja czegoś nie rozumiem?

Więcej
2008/12/04 06:40 #4 przez tomek
Nie twierdzę że homoseksualiści to źli ludzie. Mówię tylko że dopóki ich odmienność zamyka się w swerze ich intymności i nie jest ukazywana innym jako normalna rzecz to mnie to nie przeszkadza i toleruje takie odmienności.
Jeszcze raz powtórzę o ile nie wpływają na osoby trzecie. Mówienie w mediach czy marsze na ulicy to jak reklama odmienności a nie przekonanie o normalności. Nie jestem staroświecki , ale jeżeli będziemy tak patrzeć na świat to Słowianin będzie murzynem ,a złodziej osobą chorą którą zamiast karać należy leczyć w szpitalu i dać mu chorobowy zasiłek.
Uważam że czasami nadużywamy słowa tolerancja aby ukryć pod nim lub usprawiedliwić pod nim grzeszki.
Zapominamy czym jest naprawdę tolerancjia :-)

Więcej
2008/12/03 11:01 #5 przez scotti
scotti odpowiedział w temacie: Re: Tolerancja.
"nieznoszę tz innej orietacji seksualnej dwie mamy czy dwóch tatusiów" - Moze jestem staroswiecki, ale takiego modelu rodziny ja nawet nie toleruje!
Natomiast nie mam nic przeciwko homoseksualistom. Malo tego, mam nawet dwoch znajomych i musze powiedziec, ze sa wspanialymi ludzmi i takimi pozostana do konca,
chyba, ze im kiedys w zyciu przyjdzie do glowy adopcja.

Więcej
2008/12/01 15:39 #6 przez tomek
Witam wszystkich poprzedników a właściwie poprzedniczki , bo widzę że kobiety przeważają.
Ci co mnie poznali wiedzą ze niebyło mnie jakiś czas tu na forum, a temat tu poruszony o tym co każdego z nas na codzień denerwuje to w dużej części popieram sunnyleg. Niewiem czy nieumiemy , czy też niechcemy pomagac sobie nawzajem mimo że sami wiemy co i jakie mamy potrzeby. To właśnie doprowadza mnie do furri a jednocześnie odrzuciło na jakiś czas od tego i innych for niepełnosprawnych. Jeżeli mówimy o tolerancji to znowu popieram zdanie sunnylej . Ja naprzykład niecierpie , nieznoszę tz innej orietacji seksualnej dwie mamy czy dwóch tatusiów itd. Dopuki nie wkraczają w zycie innych ludzi to ich toleruje i jest to tolerancja ;-) , ale jak idzie marsz wolności i w mediach wmawia się wszystkim że jest to normalne to !!!!!!!!!!!!! :?: Niech zrobią sobie w sposób naturalny - normalny potomka ,a nie adoptują i wychowują takie dziecko ze spaczeniem harakteru o tolerancji seksualnej.

• Not Allowed: to create new topic.
  • Not Allowed: to reply.
  • Not Allowed: to add attachements.
  • Not Allowed: to edit your message.
Czas generowania strony: 0.324 s.

Co nowego na stronie?

Ortocentrum

Wszystkie wizyty odbywają się po wcześniejszym umówieniu terminu.

ul. Hubala Dobrzańskiego 155

05-082 Babice Nowe

tel. +48 22 637 86 11

e-mail: info@ortocentrum.com.pl

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
© 2015 Amputowani.pl. All Rights Reserved.
Designed By Fer Art