Forum

Poradniki do pobrania

Co mam teraz zrobić? Gdzie pójść? Co ze mną będzie?

Więcej
2008/10/07 16:58 #1 przez jmwojt
jmwojt odpowiedział w temacie: Re: Co mam teraz zrobić? Gdzie pójść? Co ze mną będzie?
Krystian,przede wszystkim witam cię na forum .dobrze że pomyślałes o nas.jesli zależy ci na pracy,spelniasz sie wniej a szef chce cie i zalezy mu na tobie,to powinieneś wróci do pracy. jeśli chcesz otrzymać grupę inwalidzką to musisz pójść do powiatowego zepołu ds orzekania o niepełnosprawnosci tam otrzymasz odpowiednie dokumenty,które należy wypełnic i oddać im wypełnione,poza tym wszystko powinni powiedzieć.odszkodowanie komunikacyjne powinieneś domagać się od sprawcy wypadku.pozdrawiam jan ps. mam nadzieje,że ktoś może lepiej znać problem i powiedzieć i poradzić lepiej :shock:

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2008/10/07 16:37 #2 przez tomek
tomek odpowiedział w temacie: Re: Co mam teraz zrobić? Gdzie pójść? Co ze mną będzie?
Krystian nie słuchaj sie szefa jemu tylko zależy na swim portwelu i swoim dobrze. Twoje dobro to twoje zdrowie i Twoje przywileje jakie masz i jakie utracisz gdy przerwiesz leczenie. Po zakonczeniu zwolnienia tj po okresie 6 miesięcy wystepujesz do ZUSu o zasiłek rechabilitacyjny który napewno dostaniesz jezeli będziesz chciał wrócic do pracy , ale niekoniecznie. pierwsze 3 miesiące dostajesz 90% pensji a następne 75 % . Po tym zasiłku mozesz wrócic do pracy lub stanąc na rente.
Niewiem jaki to zakład czy prywatny czy państwowy ale najwarzniejsze ile osób zatrudnia czy powyzej 20 czy mniej . To skutkuje tym kto płaci bezposrednio chorobowe i zasiłek i kto składa wniosek do ZUS. W kazdym razie nie rezygnuj w zadnym wypadku z chorobowego i weś od lekarza skierowanie na rechabilitacje. Napisz może cos więcej i skąd jesteś oprócz tego że mazowsze może Warszawa czy okolice.Jeżeli niechcesz na forum to na wiadomość prywatną czy gg lub na adres tomalo1@op.pl

Więcej
2008/10/07 14:26 #3 przez 20dratw02
20dratw02 odpowiedział w temacie: Re: Co mam teraz zrobić? Gdzie pójść? Co ze mną będzie?
Witam wszystkich
Jestem 1,5 miesiąca po amputacji lewego podudzia. W piątek mam mieć protezę tymczasową. Amputacja była wynikiem wypadku komunikacyjnego. Mam pytanie: jak załatwiać sprawy z Zus-em, chodzi mi o odszkodowanie, rentę i jak oni przyznaj grupę inwalidzką. Jestem na zwolnieniu lekarskim do końca stycznia 2009. Mając protezę tymczasową, chciałbym wrócić do pracy, lecz szef powiedział, że muszę zrezygnować ze zwolnienia chorobowego. Chciałbym wrócić do pracy jak najszybciej bo tam mógłbym zapomnieć o moim problemie. Czy dobrze zrobię rezygnując z chorobowego, czy lepiej wykorzystać go do końca?
Pozdrawiam

Więcej
2008/09/09 17:53 #4 przez Jolka
Jolka odpowiedział w temacie: Re: Co mam teraz zrobić? Gdzie pójść? Co ze mną będzie?
witaj f_marzena. Cieszę się, odnalazłaś nasze forum i myślę, że razem z nami będzie łatwiej i Tobie i Twojemu Tacie. Po to jesteśmy, żeby wzajemnie sobie pomagać.Jeżeli te pęcherze podeszły wodą, to niewiele można zrobić. Poczekać aż się wchłoną i oczywiście nie zakładać przez te dni protezy. Potem można zastosować gojący odkażający proszek DERMATOL albo żel SOLCOSERYL. Zawsze jednak warto pokazać to lekarzowi.

Więcej
2008/09/09 17:23 #5 przez jmwojt
jmwojt odpowiedział w temacie: Re: Co mam teraz zrobić? Gdzie pójść? Co ze mną będzie?
f_marzena,jesli uważasz że to optarcia od leja to tomek pisze dobrze ale nalezy obowiązkowo poprawić lej a to może tylko protetyk mnie jak ogniatała proteza, protetyk poprawial nawet kilka razy,aż do skutku. ja nie miałem pęcherzy tylko otarcia.jan

Więcej
2008/09/09 16:18 #6 przez f_marzena
f_marzena odpowiedział w temacie: Re: Co mam teraz zrobić? Gdzie pójść? Co ze mną będzie?
Witajcie Kochani!! to forum jest fantastyczne i wielkie dzięki pomysłodawcom. Mimo, że ja osobiście nie miałam amputacji to dotkneło to mojego tate:(... walka z chorobą trwala rok! i jak w przypadku taty TIOPENTALA chodziło juz o jego życie... nie chcielismy tego walczyliśmy, chwytalismy się wszystkiego, ale kiedy lekarz powiedział, że walka toczy się już nie o nogę a życie, zrozumiałam co jest najważniejsze, JEGO ZYCIE...teraz zaczął się zupłenie nowy rozdział nie tylko w jego zyciu, ale i w moim. Codziennie przeglądam internet, czytam, żeby móc mu tylko pomóc, ulżyć... Tyatko jest naprwdę w dobrej formie psychcznie, aż sama się dziwię , tlyko te otarcia od protezy, pecherze:( echh... dlatego chcę Wam podziękować, za tą stronę, za to wypowiedzi, jesteście WSPANIALI ;-)

Marzena

• Not Allowed: to create new topic.
  • Not Allowed: to reply.
  • Not Allowed: to add attachements.
  • Not Allowed: to edit your message.
Czas generowania strony: 0.277 s.

Co nowego na stronie?

Ortocentrum

Wszystkie wizyty odbywają się po wcześniejszym umówieniu terminu.

ul. Hubala Dobrzańskiego 155

05-082 Babice Nowe

tel. +48 22 637 86 11

e-mail: info@ortocentrum.com.pl

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
© 2015 Amputowani.pl. All Rights Reserved.
Designed By Fer Art