piotr33 odpowiedział w temacie: Re: NOWE WYSOKOŚCI DOFINANSOWAŃ Z PFRON
dostałes rent na rok??? to sie ciesz , bo mnie powiedzieli że nadaje sie do pracy:)) mam stopien znaczny, mam obcieta prawa noge w polowie uda , tak z 15 cm mi zostalo od pachwiny...
aneczka37 odpowiedział w temacie: Re: NOWE WYSOKOŚCI DOFINANSOWAŃ Z PFRON
Cześć Robercie
Ja jestem po obustronnej amp. konczyn dolnych (podudzie) i co tez mi nogi nie odrosnał, mam drugą dawna grupę, a stopień niepełnosprawności umiarkowany, nie staram się o nową grupę ponieważ zależy mi na pracy.Podejrzewam ze stanąwszy przed orzecznikiem nie dostałabym stopnia znacznego.
Pozdrawiam
rober odpowiedział w temacie: Re: NOWE WYSOKOŚCI DOFINANSOWAŃ Z PFRON
Cześć. Mnie wkurza to że po amputacji na wysokości uda dostaję rentę tylko na rok. A co może mi jeszcze noga odrośnie?
Ktoś się pytał o kolano za 20 tys, to mogę polecić 3r80. Cena jest gdzieś z przed roku więc teraz może trochę więcej kosztować.
Przez jakieś 4 lata po amputacji nadal chodziłem na sztywnym kolanie. Liczne upadki na odblokowanym kolanie zniechęcały mnie do chodzenia.
Jednak gdy dostałem na wypróbowanie 3r80 powiedziałem że muszę je mieć.
pmizera odpowiedział w temacie: Re: NOWE WYSOKOŚCI DOFINANSOWAŃ Z PFRON
Witam, to mój pierwszy post na tym forum.
Na stałe jestem zameldowany w Bielsku-Białej i tutejsze oddziały MOPS-u mają już druki do programu na który można wziąść protezę z nowoczesnymi rozwiązaniami techicznymi. Podobno wysokość dofinansowania wynosi max 14,000 zł (jak się nie myle z wkładem własnym). Sam nie do końca jeszcze wypełniłem wnioski gdyż mimo, że o protezie podudzia chodzę od urodzenia to zawsze miałem tą minimalny standard z nfz (wczesniej inne) i pfronu. Nie wiem jaki będzie rezultat, ale...
Kolega, który porusza się na wózku, złożył wniosek z tego programu (w innym obszarze), i dostał na swojego handbika 14k zł. Chyba nadzieja jest...
Przy okazji chciałbym zapytać może kogoś o opinie na temat wydania ewentualniych 14k (gdzie robić protezę - blisko Krakowa, i co robić).
Z innej beczki - osoby po amputacji z okolic Krakowa i chętnych do uprawiania sportu (koszykówka na wózkach) proszę o kontakt mailowy piotrmizera1986@gmail.com
piotr33 odpowiedział w temacie: Re: NOWE WYSOKOŚCI DOFINANSOWAŃ Z PFRON
swoje wypowiedzi , opieram na swoich doswiadczeniach , w mieście Pruszków:), nie wiem jak jest w innych miastach , nie każdy urzednik to baran, w PUP np , są ludzie ok, w urzedzie miasta tez ujdzie, ale w PCPR ...żeby ich szlag trafił...