Mirko odpowiedział w temacie: Infekcja kikuta kończyny dolnej
Tak to już jest w naszym dziwnym kraju- pieniędzy nie ma tam, gdzie akurat powinny być. Urzędnicy tępo patrzą przez pryzmat przepisów, nie zauważając po drugiej stronie człowieka. A któż inny ma dbać o swoich obywateli jak nie państwo.. Powinno ono zapewnić należyte wsparcie tym, którzy go potrzebują, którym życie rzuca kłody pod nogi i sprawia że ich codzienność jest o wiele trudniejsza niż osób zdrowych.
Nie widzą tego jednak nasi włodarze. Ja chętnie oddałbym im swoje inwalidztwo, głodową rentę, odwrócił się na pięcie i pojechał gdzieś indziej układać sobie życie, aby godnie bytować i utrzymać swoją rodzinę.
piotr33 odpowiedział w temacie: Infekcja kikuta kończyny dolnej
2 razy już mi odmówili, bo jestem za młody i podobno mam mozliwości przekwalifikowania do pracy umysłowej , nie mam zdrowia psychicznego na bydlaków z urzędów . Ale mam nadzieję że niejednemu z nich upier...obie nogi przy samej dupie:)
Świetnie sobie radzisz- lepiej niż wielu 'pełnosprawnym', którym do jednej pracy się nie chce, a Ty ciągniesz dwie.
A jeśli chodzi o rentę, to nie masz zamiaru starać się o nią? Myślę że należy Ci się ona, choć według zusu trzeba spełnić jeszcze szereg dodatkowych warunków. Ale może trzeba by koło tego trochę pochodzić?
To nie jest tak że ja całą służbę na nogach jestem , większość czasu siedzę przed monitorami , tak jak w tej chwili , nawet protezę zdjąłem i siedzę w fotelu. Jutro zabieram rodzinę do pizzerii na obiad , to sie bardziej zmęczę spacerem niż dziś w pracy . W poniedziałek 8 h przy frezarce też nie cały dzień na stojaco , ile mogę tyle na siedząco robie:))
mam otarcia , naskórek to płatami schodzi , ale muszę pracować bo za free nikt mi niczego nie da , gdybym miał rentę to bym pracował w jednej firmie , ale nie mam .
Dwie prace- dobrze sobie radzisz. Daj Ci Bóg abyś zawsze miał na tyle zdrowia, aby ciągle podołać trudnościom dnia codziennego.
Też mam małe dziecko, też pracuję tak jak mogę i tyle ile mogę, póki zdrowie pozwala.
Powiedz Piotrze jak Ty dajesz radę tyle godzin na nogach codziennie spędzić. Nie masz dyskomfortów? nie masz obtarć, obtłuczeń itp.?