Mirko odpowiedział w temacie: Infekcja kikuta kończyny dolnej
Antybiotyki na ranę powiadacie. Chyba będę sam musiał podsunąć taką myśl lekarzowi, bo do tej pory nie wpadł na taki pomysł .
Hmm z kolei jeszcze inny Pan doktor powiedział że można skorzystać z terapii tlenowej w tzw. komorze hiperbarycznej. Słyszeliście o takim wynalazku?
hala odpowiedział w temacie: Infekcja kikuta kończyny dolnej
ja miałam podobny problem i zamiast łykać antybiotyki to lekarz zastosowała antybiotyki które były skuteczne wg wyników bakteriologii bezpośrednio na ranę tj. robiłam opatrunki z przepisanego antybiotyku w ampułkach goi sie długo, ale rana sie zmniejszyła , ale trudno jest wskazywać lekarzowi sposób leczenia, u mnie to akurat taki sposób pomógl no i oczywiście najlepiej jest nie chodzić w protezie
Mirko odpowiedział w temacie: Infekcja kikuta kończyny dolnej
Owszem, jeden chirurg zrobił posiew i wyszło że jest gronkowiec, przepisał antybiotyki, wziąłem dwie serie, mimo to nic się nie ruszyło. Ale maści i okładu z nagietka o których piszesz jeszcze nie próbowałem. Ktoś napomniał mi o metodzie tlenowej w tzw. komorach hiperbarycznych. Spróbuję wszystkiego po kolei, włącznie z okładem wewnętrznym żubrowym