michall odpowiedział w temacie: Re: Swiadoma decyzja o amputacji i jak szybko zaprotezowanie.
Dobrze... to od poczatku. Od urodzenia mam wade wrodzona. Moja noga konczy sie na kolanie... a tuz za nim jest szczatkowy kikut (bardzo maly i slaby) ktory uniemozliwia odpowienie zaprotezowanie.
Do tej pory mialem robione protezy w ten sposob i byl lej... po bokach szyny... i ta noga wchodzila w srodek... a na wysokosci kolana zawiasy na lozyska aby proteza sie zginala.
Kolana swojego nigdy nie uzywalem gdyz zakres ruchu w nim to doslownie kilka stopni.
Teraz mam mozliwosc wykonania porzadnej protezy ale aby to zrobic musze poddac sie operacji amputacji tego szczatkowego kikuta ktory jest tuz za kolanem. Jest on tak maly i slaby nie ma mozliwosci skutecznego wykorzystania go.
Doradzcie mi prosze jaka klinika moglaby wykonac taka operacje bo bylem dzis w Warszawie na Lindleya.... ale niestety wolne terminy to oni beda mieli dopiero za iles miesiecy... a ja nie moge tyle czekac
Prosze jesli ktos ma jakas wiedze ktora moglaby mi pomoc to bede bardzo wdzieczny.
maciek odpowiedział w temacie: Re: Swiadoma decyzja o amputacji i jak szybko zaprotezowanie.
Michall,
to wszystko jest malo precyzyjne i nie pozwala na jednoznaczne odpowiedzi.
Pytasz o opinie o c-walk.
Okresl najpierw, prosze, czy chodzi Ci o proteze podudzia, czy udowa (c-walk moze byc stosowany w obu przypadkach).
Twoje dotychczasowe informacje nie byly jednoznaczne.