Poradniki do pobrania

TARGI W ŁODZI

Więcej
2008/12/11 19:21 #13 przez tomek
tomek odpowiedział w temacie: Re: TARGI W ŁODZI
Tutaj musze troche poprzeć wypowiedz Jana lecz nie do końca. W pojedynkie tak nic nie zrobimy. Ale jak Jnku wiesz rozmawiałem ze wieloma zakładami i to tymi wiodoncymi prym na rynku. I wszystkie nam po załozeniu stowarzyszenia przyobiecały sponsorig i rabaty. No ale jak wiesz jeszcze niema SOPAK
Temat został zablokowany.
Więcej
2008/12/11 08:29 #14 przez jmwojt
jmwojt odpowiedział w temacie: Re: TARGI W ŁODZI
toyota12,tak myslałem,że z tą osobą na wózku z którą rozmawiałem to ty.nie byłem pewien,wtedy rozmawiałem z wieloma ludzmi.cieszę się,że dołączyłeś do nas.to co piszesz o tych jawnych nieprawidłowosciach w zakładach protetycznych chyba na obecnym etapie jest nie możliwe do ruszenia,nie mamy siły przebicia.jesteśmy w pojedynkę za słabi.jednak uwazam,że trzeba z tym walczyć.pozdrawiam jan :-(
Więcej
2008/12/11 07:08 #15 przez tomek
tomek odpowiedział w temacie: Re: TARGI W ŁODZI
Witam was i Ciebie tojota12 w szczególności. Problemy o których piszesz jest powszechny , a mozna sie domyslac o zyskach jeżeli gościu z Białegostoku proponował mi ze zrobi proteze i w Warszawie oczywiście badzie przyjeżdzał na odciski i dopasowania na własny koszt. He he własny koszt - niepowiedział jakie narzuty są w cenie. Problem jest taki ze niema komu sie ująć za nami a my nie mamy organizacji. Jak wspomniał Janek oczekujących jest wielu ale niema tych co chcieli by sie zająć pracą dla nas i walczyć o nasze sprawy. Powiem szczerze trochę jestem zawiedziony. Ostatnio zaczeli do mnie odzywać się osoby a nawet zadeklarowali zapisanie sie , a więc zabłysła ponownie iskierka nadzieji. A ty tojota12 z kąd jesteś ??
Więcej
2008/12/11 01:18 #16 przez toyota12
toyota12 odpowiedział w temacie: Re: TARGI W ŁODZI
Nie martw się Janku, że mnie nie pamiętasz. Byłem rozmawiałem zTobą siedząc na wózku rozmawiając też z demonstratorem . Robiono nawet zdjecia . Ale to nieistotne .
Ważniejsze jest to co wtedy poruszyłem , i teraz napewno sobie przypomisz .
Byłem bardzo delikatnie mówiąc zmartwiony dlaczego firmy protetyczne nie wyszczególniają dokładnego cennika ile kosztują częsci a ile lej ,robocizna i tak dalej . I tu jest pies pogrzebany. Bo z tego co wiem to częsci są znaczącym kosztem ale marże na nie i robocizna to już ceny prawie , że z sufitu. Może wypowiedzą sie inni, może firmy protetyczne , dlaczego wykonując daną protezę wstydzą się powiedzieć ile z nas zdzierają.
Dlaczego nie wyszczególnią stopa tyle, kolano tyle, lej tyle itd. Na zachodzie to normalne, a u nas w innych dziedzinach również obowiązują kosztorysy. Tacy dobrzy fachowcy to niech przedstawią kosztorys . To jest nasz problem, że niestety chyba jesteśmy brzydko wykorzystywani . Niech przedstawią nam kosztorysy, ale zaprzyjaźnione firmy niech też nie chowają głowy w piasek i ułatwią nam życie , a nie pilnują tylko swoich zysków.
pozdrawiam sedecznie
Więcej
2008/12/10 12:48 #17 przez jmwojt
jmwojt odpowiedział w temacie: Re: TARGI W ŁODZI
toyota12, ja też byłem na targach,rozmawiałem z kilkoma osobami ale nie przypominam sobie ciebie,może rozmawiałeś z tomkiem.tak masz rację,jest żle,protetycy zdzierają z nas skórę,tak nie powinno być!dlatego chcieliśmy założyć stowarzyszenie,jest problem wszyscy oczekują tego stowarzyszenia ale do pracy w nim nie ma chętnych.a moze ty dołaczysz do tych z nas którzy chca pracować i działać?może wtedy uda sie załatwić te sprawy o których piszesz.pozdrawiam jan :-|
Więcej
2008/12/10 08:45 #18 przez toyota12
toyota12 odpowiedział w temacie: Re: TARGI W ŁODZI
Witam serdecznie i pozdrawiam wszystkich amputowanych.
Chciałem również podzielić się wrażeniami po Targach. Otóż pojechałem na targi dowiedzieć sie dlaczego to wszystkie rzeczy dla amputowanych są tak drogie oraz jak wygląda ten rynek. Wróciłem pełen nadziei , że da się coś zrobić wspólnymi siłami .
Spotkałem się z osobami, które tworzą stowarzyszenie i jakoś tak raźniej mi się zrobiło.
Ponieważ jestem niedawno po amputacji to duzo rzeczy jest dla mnie nieznanych. Wszyscy zapewniali mnie że coś się robi , aby ułatwić życie amputowanym. Podzielę się z Wami swieżymi uwagami, które ja doświadczyłem . Ponieważ muszę sobie sam płacić za protezę udową, to wymyśliłem sobie aby przy tych niewielkich funduszach kupić niektóre rzeczy bez posredników . I tak w ostatnim czasie chciałem zakupić silikon do protezy udowej w zaprzyjażnionej z amputowanymi firmie . Jakież było moje zdiwienie, gdy tak
życzliwa firma odmówiła mi, zmuszając mnie do pośrednictwa przez jakis warsztat protetyczny ( oczywiście za wyższą kwotę ) .
Mam pytanie do amputowanych , czy nie sądzicie , że na potrzeby własne powinnismy mieć mozliwość zakupu elementów protezowych takich co do których nie jet wymagana dodatkowa praca czy usługa ?
Na razie tyle, pozdrawiam
  • Not Allowed: to create new topic.
  • Not Allowed: to reply.
  • Not Allowed: to add attachements.
  • Not Allowed: to edit your message.
Czas generowania strony: 0.309 s.

Co nowego na stronie?

Ortocentrum

Wszystkie wizyty odbywają się po wcześniejszym umówieniu terminu.

ul. Hubala Dobrzańskiego 155

05-082 Babice Nowe

tel. +48 22 637 86 11

e-mail: info@ortocentrum.com.pl

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
© 2015 Amputowani.pl. All Rights Reserved.
Designed By Fer Art