Poradniki do pobrania

TARGI W ŁODZI

Więcej
2008/12/12 18:38 #7 przez jmwojt
jmwojt odpowiedział w temacie: Re: TARGI W ŁODZI
tomek,popieram cię.musimy spasować.ja przynajmniej tak robię.może inni będą bardziej wiarygodni i uda się im to co nam się nie udaje.co nie znaczy,że jeśli im się uda a będę na chodzie nie włączę sie do pracy z nimi.pozdrawiam :oops:
Temat został zablokowany.
Więcej
2008/12/12 18:05 #8 przez tomek
tomek odpowiedział w temacie: Re: TARGI W ŁODZI
Sunnyleg wybacz ale ty na tym forum zarzuciłaś mi :
CYT: " Tomku, no ale właśnie - przynajmniej w moim przypadku - niektórzy może dlatego nie widzą do końca sensu zakładania stowarzyszenia tylko dla zaspokojenia partykularnych potrzeb wąskiej grupy ludzi - członków. "
Jest to bardzo mocny i krzywdzący zarzut i nie prawdziwy , Każdy może przeczytać statut.
Jak wspomniałem w poprzedniej wypowiedzi (za co Ci dziękuję jeszcze raz ) pomagałaś w utworzeniu statutu. I tu właśnie w obecnej wypowiedzi znów jest Twoje przekłamanie bo zaznaczyłaś mi na czerwono i druga osoba znajoma i wszystkie uwagi zostały naniesione. Jedyną rzecz którą utrzymałem to możliwość zbierania na indywidualną osobę jak przyjdzie taka potrzeba. Piszesz o konkretach czy pomysłach , To pomysły i konkrety
1 wyjazd do Giżycka na zawody fregat - co prawda nic nie udało mi się zrobić ale pojechałem i przynajmniej zdobyłem doświadczenie na przyszłość
2 Targi w Łodzi ulotki rozmowy pomysł i działanie Ja byłem dwa dni codziennie jechałem z Warszawy i wracałem do Warszawy na trzeci dzień nie starczyło mi juz siły. oprócz mnie był Jan i Jola
3 na parkingach pod makietami roznosiłem ulotki - pomysł i działanie
4 na innych portalach również propagowałem wzajemną pomoc i powstanie stowarzyszenia i komunikatorze GG i MG - pomysł i działanie
5 rozmowy z właścicielami zakładów propedeutycznych - pomysł i działanie
itd.

Może to mało ale powiedz o sobie. Oczywiście dziękuje jeszcze raz za zamieszczenie na portalu KURANI ulotki i statutu , ale gdzie Twoje konkrety , Twoje pomysły. Ja jestem początkujący w działaniach społecznych , Ty doświadczona dałaś jakiś konkretny pomysł??
Szanuje Ciebie bardzo ,ale proszę nie zarzucaj nieprawdy i nie powoduj złej atmosfery zarzucając tym co chcą coś zrobić dla innych i oddają temu serce czas i pieniądze (wszystkie wyjazdy moje ,Janka czy Joli i działania to są nasze własne prywatne wydatki )
Powiem ci właśnie po ostatnim spotkaniu na którym była nadzieja że założymy Stowarzyszenie Ciebie nie było i .......... - spowodowało to że złamało moje nadzieje i bezsilność działań i niezrozumienia jak ty i .......... walczysz ze mną że to ZŁO ŻE UZYSKAŁEM RABATY I SPONSORIG OD FIRM i możliwość kontaktu i pomocy nam europejskiego stowarzyszenia amputantów. Po tym co zdziałałem odwróciłaś sie o 180 stopni . I ty mnie na tym forum gdzie jest tylu ludzi z nadziejami , bólem i troskami zarzucasz działanie na korzyść kilku osób.
Piszesz o rozmowie mejlowej . TO NIE BYŁA ROZMOWA TYLKO ATAK NA MOJE DZIAŁANIE zresztą skuteczne bo podłamałaś mnie ze swoim znajomym i długo niezaglądałem na strony a na gg do tej pory chociaz zaczeli pisać z tamtąd ludzie z poparciem i chęcią zapisania się . A mnie boli serce ze nie mogą pomuc. Jest tu jeden na tym portalu z amputantów z którym rozmawiałem myślę ze potrzymałem go na duchu a jak przymierzał pierwszą proezę pojechałem do zakładu by go wesprzeć psychicznie . Dzisiaj prawdopodobnie przymierzył po raz pierwszy dobrą proteze . Mam nadzieję że jest zadowolony.
JESZCZE RAZ POWTURZĘ NIE DLA SIEBI LECZ DLA INNYCH JESTEŚMY I DZIAŁAMY
Więcej
2008/12/12 11:36 #9 przez jmwojt
jmwojt odpowiedział w temacie: Re: TARGI W ŁODZI
w tym temacie ktory jest poruszany muszę i ja jeszcze cos dopowiedziec.wtedy kiedy zdecydowalismy,że chcemy stowarzyszenie napisaliśmy projekt statutu ,ulotkę w której podalismy między innymi mój nr.telefonu .to co sie okazało,miałem wiele telefonów w których pytano mnie o adres stowarzyszenia i padaly konkretne prośby ludzi o udzielenie im pomocy finansowej,materialnej itp.nie bedę tu wymienial ich wszystkich bo przeciez nie o to chodzi.ale z tego wynika jedno ludzie chca korzystać z dobrodziejstwa jakie moze dac im stowarzyszenie.nadal jednak brak chętnych do podjęcia sie jego prowadzenia i pracy w nim.dlatego uwazam,ze póki nie bedzie kilku jeszce pasjonatow którzy beda chcieli poswiecic sie pracy społecznej,to dajmy sobie spokój,przynajmnie na tym etapie.uwazam,ze jeszcze nie jestesmy na to gotowi.jet wielu krytykantow,abym nie powiedzial oponentow,jak równiez wielu ludzi potrzebujacych wiec poczekajmy a może kiedyś. moż ktoś inny.pozdrawiam jan :-)
Więcej
2008/12/12 08:30 #10 przez sunnyleg
sunnyleg odpowiedział w temacie: Re: TARGI W ŁODZI
Tomku,
już dokładnie taką samą, tylko znacznie rozbudowaną dyskusję toczyliśmy drogą mailową - nie widzę sensu w jej powtarzaniu, skoro za wszelką cenę próbujesz forsować - skądinąć może i słuszne - wizje. Nie uwzgiędniłeś ani jednej sugestii ani mojej ani innych osób w niektórych punktach propozycji statutu... Uwierz mi - nie da się nic "zawiązać", jeśli założyciele organizacji nie będą od początku bardzo zgodni w sprawie podstawowych priorytetów działania. Ja takiej szansy w obecnym składzie nie widzę.
Podkreślanie szlachetnych celów statutowych naprawdę nie wzrusza, ponieważ dotychczas nie usłyszałam ANI JEDNEGO KONKRETNEGO pomysłu (nie mówię o konkretach) na rzeczywiste działania, natomiast z doświadczenia (jak wiesz - dosyć bogatego) wiem, że nie da się łapać wszystkich srok za ogony i osiągać równie satysfakcjonujące efekty na kazdej płaszczyźnie. A przynajmniej nie na początku - później i owszem.
Wiem, że Ty i Jan deklarowaliście np. chodzenie po szpitalach i uświadamianie ludziom ich praw - to piękne, ale i Ty i ja wiemy, że to jednak nie o to chodzi...
Rozmawiajmy, ale nie jednostronnie.

Codziennie zaczynam od nowa...
Więcej
2008/12/12 06:46 #11 przez tomek
tomek odpowiedział w temacie: Re: TARGI W ŁODZI
Sunnyleg - właśnie należy patrzeć trochę dalej. Oskarżenia które mi zarzucasz świadczą niestety o niezrozumieniu intencji , a nawet z ciężkim sercem muszę powiedzieć że próbujesz je odwrócić ( mam nadzieję ze poprostu Ciebie źle zrozumiałem ) . Gdyby stowarzyszenie miało być dla kilku czy kilkunastu osób to miałabyś rację , ale ma ono być dla wszystkich chętnych i wszystkich amputantów. Dobrze wiesz że zapisując się do stowarzyszenia trzeba ( tak ustawa o stowarzyszeniach nakazuje) płacić składki które ustala się np.: na zebraniu założycielskim. Można powiedzieć że otrzymując rabat podczas robienia protezy składka nam się zwraca.
Co do Twojej wypowiedzi że rabat czy dofinansowanie można załatwić już sobie dziś to właśnie jest indywidualne patrzenie dla wąskiej grupy osób .
Nie zgodzę się z Tobą również w kwestii firm cyt.: "A solidarność firm w obecnej sytuacji nie dziwi - bo oni z tego żyją! To jest komercja i zupełnie zrozumiałe, że zakłady z czegoś muszą żyć. "
Jako wypowiedz o biznesie trafna - natomiast w odniesieniu do wspomagania stowarzyszeniu NIE . Gdyby tak łaski nie robiły te firmy stowarzyszeniu bo zarabiają ,nie ukazywały by się wypowiedzi że firmy zarabiają na nas krocie i mają ogromne zyski. Bo poprostu bez Stowarzyszenia sponsorowały by nas a właściwie dawały by nam protezy po minimalnych zyskach. Ale jak Wiesz i my wszyscy również tak nie jest.
Sama dokładnie wiesz , a uczestniczyłaś w tworzeniu Statutu że celami nadrzędnymi jest pomoc w pierwszym okresie wszystkim amputowanym , integracja ze wszystkimi grupami zarówno osób sprawnych jak i ON i uczestnictwo oraz wpływanie aby doprowadzić do zmian w ustawach dotyczących nas wszystkich np: limitów na sprzęt ortopedyczny w tym protezy.
CZY TO SĄ ZŁE CELE KTÓRE TRZEBA ZMIENIĆ I DOTYCZĄ WĄSKIEJ GRUPY OSÓB ???
Wybacz za słowa goryczy że na tyle tysięcy amputantów które są w tym kraju i Warszawie i jej okolicach przez tyle miesięcy niemogą się znaleźć osoby co by pomagały czynnie. Poparcie słowne bez zapisania się do stowarzyszenia to już coś , ale niczego tak naprawdę nie wnosi, a wystarczy tylko się zapisać i już jest inaczej i naprawdę bardzo dużo !!!!
Pozdrawiam wszystkich i zapraszam do przeczytania Statutu Stowarzyszenia i zapoznania się z tym co możemy , co chcemy robić.
Więcej
2008/12/11 20:23 #12 przez sunnyleg
sunnyleg odpowiedział w temacie: Re: TARGI W ŁODZI
Tomku, no ale właśnie - przynajmniej w moim przypadku - niektórzy może dlatego nie widzą do końca sensu zakładania stowarzyszenia tylko dla zaspokojenia partykularnych potrzeb wąskiej grupy ludzi - członków. Powyżej jest mowa o konieczności zmian systemowych - a Ty swoje: możemy dostać rabaty... Rabat albo wręcz dofinansowanie spokojnie można sobie załatwiać indywidualnie już dziś - kto próbował ten wie. A solidarność firm w obecnej sytuacji nie dziwi - bo oni z tego żyją! To jest komercja i zupełnie zrozumiałe, że zakłady z czegoś muszą żyć.
Nie jest w porządku zarzut, że amputantom nie chce się po prostu udzielać w słusznej sprawie - może czas zweryfikować cele, skoro nie wszystkom odpowiadają....?
Ja już przerabiałam takie historie i świadomie nie chcę więcej - bo to nic na dłuższą metę nie zmieni. Uczmy się patrzeć ponad codziennością, dalej - to też nie boli:)

Codziennie zaczynam od nowa...
  • Not Allowed: to create new topic.
  • Not Allowed: to reply.
  • Not Allowed: to add attachements.
  • Not Allowed: to edit your message.
Czas generowania strony: 0.584 s.

Co nowego na stronie?

Ortocentrum

Wszystkie wizyty odbywają się po wcześniejszym umówieniu terminu.

ul. Hubala Dobrzańskiego 155

05-082 Babice Nowe

tel. +48 22 637 86 11

e-mail: info@ortocentrum.com.pl

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
© 2015 Amputowani.pl. All Rights Reserved.
Designed By Fer Art