scotti odpowiedział w temacie: Re: Kilka slów wprowadzenia !
Wlasnie wrocilem z kolejnej 5 czy 6 wizyty u ortopedy....(720km w jedna strone :-P ) i jestem w rozterce, gdyz te wszystkie wizyty przez moja glupote :?: na nic sie zdaly.
Uparlem sie i poprosilem o kolejne badania miesni ramienia. Okazalo sie, ze sa jednak impulsy i sterowanie dloni Touch Bionics jest mozliwe. Na dodatek uparlem sie przy lokciu sterowanym ta sama technika... i ortopeda po nieudolnym zniechecaniu mnie ulegl i obiecal, ze sprowadzi mi ten lokiec z Hameryki. Wiec zaczynam wszystko od nowa i pewnie opisze ta proteze nie wczesniej jak za 2-3 miesiace.
jmwojt odpowiedział w temacie: Re: Kilka slów wprowadzenia !
scotti,to prawda chyba jestes osamotniony na tym forum wiekszosc z nas ma kłopoty z protezami kończyn dolnych a je można chyba łatwiej opanować niz protezy rąk.A moze powinienes porozmawiac z protetykiem niezależnym takim,który by doradzil,wyjasnil na czym tak naprawde polega sprawnośc protezy ręki i co mozna w tym zakresie oczekiwac.Pozdrawiam jan :-|
jmwojt - nie mam porownania z innymi, ale profesjonalistami to oni wedlug mnie nie sa. Moze to jest tylko takie moje odczucie? Na pewno bede mogl cos wiecej napisac pozniej. Na razie na temat protezy reki nie mam z kim za bardzo pogadac i przez to moje wiadomosci na ten temat sa prawie zadne
pozdrawiam
Odeslalem proteze do ortopedy i po 2 dniach byla juz naprawiona. Nie bylem z niej jednak bardzo zadowolony. Dlon firmy Otto Bock dziala w ten sposob, ze tylko otwiera sie i zamyka. Natomiast Touch Bionic ma dlon w ktorej palce nie sa zespolone. Tzn lapiac cos w dlon nieksztaltnego (chocby pileczke) obejmuja ten przedmiot jak prawdziwa dlon. Poniewaz nie moge miec ukladu sterowania protezy Touch Bionic, zaproponowalem ortopedzie dlon tej firmy a sterowanie Otto Bocka
No i oczywiscie zarzadalem wiekszego leja, wiec zrobili mi odlew i do kilku dni przysla mi nowy sprzet poczta.
jmwojt odpowiedział w temacie: Re: Kilka slów wprowadzenia !
scotti, to prawda,trzeba mieć pecha.może się wszystko dobrze ułoży,na poczatku są zawsze trudności,nie załamuj się.ważne,że sprawa się kręci.ci co nic nie robia i czekają ,że im manna z nieba spadnie to nie mają takich problemów.bo nic nie robia,zyja z dnia na dzień głowa do góry. jan