Forum

Poradniki do pobrania

Kilka slów wprowadzenia !

Więcej
2009/03/02 19:17 #7 przez jmwojt
jmwojt odpowiedział w temacie: Re: Kilka slów wprowadzenia !
tomek, ja cie tez witam długu milczałes,ja cie rozumie mnie tez męczy ten sam problem co ciebie,ale chyba nie dorośliśmy jeszcze do tego aby sie zjednoczyc.Ja zaczałem leczenie chemią i radioterapia bardzo mnie boli kikut,mam nadzieję,że pomoze ta radioterapia na te bul.Tak twierdzi pani doktor.W tej chwili jetem przez chorobe uziemiony nie moge założyc protezy.N ie zalę sie po prostu informuje .pozdrawiam jan

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2009/03/02 16:21 #8 przez tomek
tomek odpowiedział w temacie: Re: Kilka slów wprowadzenia !
Witam jakis czas sie nieodzywałem
Powiem dlaczego. Wsystkie te i inne problemy o których wspomnieliście i o Rzeczpospolitej i jak jest żle z przepisami w stosunku do ON mnie drażniom i niechcąc sie denerwować zostałem tylko czytelnikiem narzekań. Teraz gdy wspomniał Jan o tym jak lekceważone są jego pisma i to że potrzebna jest organizacja powiem tylko MASZ RACJĘ tylko kto ma się tym zająć , kto ma ją stworzyc skoro my sami nieumiemy a przecież my jej potrzebujemy.
Ale jak widac po postach mamy wiele wylewnych wypowiedzi które moga zniweczyć chęci , czy tez podawane informacje lub ciekawe nowinki techniczne. Czsem słowo przepraszam leczy , a czasem już nie - poprostu jest zapużno.
Jesteśmy ja równiez impulsywni ale brak nam siły działania i chyba niedorośliśmy do działania i jesteśmy na etapie narzekań.
Może się mylę , ale kto mnie przekona że się mylę ?? :-(

Więcej
2009/02/27 18:17 #9 przez jmwojt
jmwojt odpowiedział w temacie: Re: Kilka slów wprowadzenia !
maciek,sprawa się wyjaśniła.Niemniej uważam,że scotii poruszyl ważny problem.W innych państwach UE inaczej ta sprawe traktuje państwo i zakłady ubezpieczeniowe są bardziej wrażliwi na nieszcześcia ludzi i starają się im pomóc.Masz rację,że w naszej polskiej rzeczywistosci jest to niemozliwe.O wszystko trzeba walczyć ale wiadomo walka jest nierówna,prawie w kazdym przypadku przegrana przez ON.Kilka razy pisałem w sprawie podniesienia kwot na sprzęt ortopedyczny do władz albo mnie zlekcewazyli i nie otrzymałem odpowiedzi,albo otrzymywałem bardzo lakoniczne odpowiedzi,które własciwie nic nie mówily.Wydaje mi się,że o te sprawy powinny walczyc zorganizowane grupy osób zainteresowanych w naszym przypadku np.stowarzyszenie osób po amputacjach.pozdrawiam jan

Więcej
2009/02/27 12:33 #10 przez scotti
scotti odpowiedział w temacie: Re: Kilka slów wprowadzenia !
maciek - zrozumialem Cie doskonale i wszystko jest ok :-)
Na pewno tez opisze (porownam) produkty kilku firm po testowaniu.
Pozdrawiam

Więcej
2009/02/26 10:39 #11 przez maciek
maciek odpowiedział w temacie: Re: Kilka slów wprowadzenia !
Scotti,

Przede wszystkim przepraszam Cie, ze moj post do Ciebie ukazal sie na forum. Zamierzalem wyslac go jako prywatna wiadomosc, ale cos nacisnalem nie tak.

Nie podejrzewam Cie o chec “chwalenia sie”, mysle, ze po prostu nie wziales pod uwage konsekwencji operowania takimi sumami na tym forum. Optymalna proteza pomagajaca powrocic do w miare normalnego zycia jest marzeniem kazdego z nas. Niestety (jak sam wiesz) dla wielu osob w Polsce marzeniem niespelnialnym.

Z calego serca zycze Ci, sobie i kazdemu amputowanemu najbardziej optymalnego rozwiazania. Ciesze sie szczerze, ze masz takie mozliwosci. Jednoczesnie chcialbym, aby frustracje, ktore i tak wielu amputowanym towarzysza, byly ograniczone do minimum. I tylko o to mi chodzilo.

I na koniec – padaly tu pytania o konkretne rozwiazania w protetyce i wlasciwosci poszczegolnych elementow protez. Na te pytania odpowiadalem i bede odpowiadal (oczywiscie w miare znajomosci rzeczy) zarowno tu na forum, jak i w prywatnych postach. Mam tez nadzieje, ze Ty rownierz opiszesz wlasciwosci Twojej nowej protezy.

Mam nadzieje, ze umialem wyjasnic motywy, ktore kierowaly mna przy pisaniu tamtego postu. Co nie zmienia postaci rzeczy, ze zamieszczenie go przeze mnie na forum bylo bledem, za ktory jeszcze raz Cie przepraszam.

Pozdrawiam
maciek

Więcej
2009/02/25 21:45 #12 przez scotti
scotti odpowiedział w temacie: Re: Kilka slów wprowadzenia !
maciek - odpisalem pochopnie i bez zastanowienia na Twojego posta, ale zabolalo mnie to, ze odebrales to jako "chwalenie sie".
Wiem, ze w niektorych tematach granica jest cienka i roznie mozna interpretowac wypowiedzi, chocby np... nie jeden z nas przedstawial nowinki protetyczne, zapraszal na targi etc, ale jak wiadomo nie wszystkich....
Prawda jest taka, ze ja tych pieniedzy nawet nie bede widzial i jezeli chce, to moge zrezygnowac w ogole z protezy. Wiem jak jest w Polsce , gdyz mam rodzine, znajomych, wiem jak zyja ludzie na rencie i wiem, ze jezeliby byly takie same realia to chyba kazdy chcialby dostac szanse na "lepsze" zycie.
Pozdrawiam

• Not Allowed: to create new topic.
  • Not Allowed: to reply.
  • Not Allowed: to add attachements.
  • Not Allowed: to edit your message.
Czas generowania strony: 0.355 s.

Co nowego na stronie?

Ortocentrum

Wszystkie wizyty odbywają się po wcześniejszym umówieniu terminu.

ul. Hubala Dobrzańskiego 155

05-082 Babice Nowe

tel. +48 22 637 86 11

e-mail: info@ortocentrum.com.pl

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
© 2015 Amputowani.pl. All Rights Reserved.
Designed By Fer Art