Forum

Poradniki do pobrania

Kilka slów wprowadzenia !

Więcej
2008/12/13 10:40 #31 przez scotti
scotti odpowiedział w temacie: Re: Kilka slów wprowadzenia !
Mialem juz dzisiaj testowac proteze, ale nic z tego na razie chyba nie wyszlo... Dorset Orthopeadic ( moj zaklad protetyczny) wyslal pismo do firmy "Bio touch" o inne rozwiazanie, jednoczesnie chca jeszcze dac mi (pokazac) do porownania proteze z firmy Otto Bock. Tak, ze na razie czekam. :-(

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2008/12/04 06:44 #32 przez tomek
tomek odpowiedział w temacie: Re: Kilka slów wprowadzenia !
Ok scoti . Jak coś to pisz wtedy jest większa szansa że z amputacją reki wiecej osób będzie się przyłaczać tu i powiekszy nasze grono, a co za tym idzie więcej informacji będzie na forum. Oczywiście zapraszam równiez na rozmowy na mniej wazne tematy .
Pozdrawiam Tomek

Więcej
2008/12/03 11:18 #33 przez scotti
Dzieki tomek za odpowiedz. Slyszalem o protezach podlaczanych do ukladu nerwowego, ale to sa na razie chyba prototypy testowane w USA... W kazdym badz razie na nic takiego nie trafilem w uk. W praktyce jednak, oprocz lepszego sterowania dlonia, nic pewnie nowego nie wniosa. (chyba, ze dodatkowo sterowanie lokciem?)
Pewnie wieksze pojecie w temacie bede mial gdy otrzymam proteze testowa, wiec sie odezwe jeszcze w tym watku :-D

Więcej
2008/12/01 15:52 #34 przez tomek
tomek odpowiedział w temacie: Re: Kilka slów wprowadzenia !
Witam Ciebie scotti .Żeczywiście jest bardzo niewiele osób którzy rozpisują się na forum po amputacji ręki. Ja osobiście poznałem dwie osoby po amputacji ręki i to dokładnie całej. Jest to para przemiłych młodych ludzi którzy ulegli wypadkowi na motorze. Spotkałem ich w osrodku podczas pobytu na rechabilitacji. Wiem że Robert często przesiaduje przy internecie ale czy tu zagląda? , chyba tylko jako gość. Mam nadzieje że kiedyś zajrzy i zaloguje się. Opowiadali o metodach oprotezowania i podłączenia protezy pod układ nerwy. Ale jak i co to niewiem jak to wyglada.Napewno gdyby zajrzeli wiele by przekazali Tobie informacji. Mam nadzieje że zaglądają tu inne osoby z takim samym problemem i coś powiedzą / napiszą .
Pozdrawiam wszystkich Tomek :-)

Więcej
2008/11/29 12:24 #35 przez scotti
Witam wszystkich. Jestem tu nowy i zielony w temacie. Przeczytalem troche postow i w wiekszosci zmagacie sie z protezami nog. W moim przypadku chodzi o reke i to cala reke wraz z ramieniem. Wiazalem wielkie nadzieje z proteza po pierwszym spotkaniu u protetyka jednak po przymiarce i probie nadzieje prysly. Moze jest wsrod Was ktos, lub ktos kto kogos zna z taka proteza? Czy w ogole jest sens robic proteze? Na ta proteze sklada sie lej nakladany na ramie. Pret ramienia na stale umocowany w pionie do leja, staw lokciowy, gdzie kat jest regulowany recznie i dlon touch bionics.
Pozdrawiam,
Staszek

Więcej
2008/01/21 18:01 #36 przez okularnica
okularnica odpowiedział w temacie: Re: Kilka slów wprowadzenia !
Cóż...mi kilka zakładów podało wycene kosza biodrowego + pokrycia kosmetycznego, z tym że dokładnie opisałam o co dokładnie mi chodzi. Oczywiście były też zakłady które w ogóle nie odpowiedziały na żadnego e-maila, choćby "proszę przyjechać...". Cóż, i tak bywa.

• Not Allowed: to create new topic.
  • Not Allowed: to reply.
  • Not Allowed: to add attachements.
  • Not Allowed: to edit your message.
Czas generowania strony: 0.311 s.

Co nowego na stronie?

Ortocentrum

Wszystkie wizyty odbywają się po wcześniejszym umówieniu terminu.

ul. Hubala Dobrzańskiego 155

05-082 Babice Nowe

tel. +48 22 637 86 11

e-mail: info@ortocentrum.com.pl

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
© 2015 Amputowani.pl. All Rights Reserved.
Designed By Fer Art