W protezie tymczasowej materiały nie są najwyższej jakości. Mnie śruba łącząca stopę do rury pękała dwa razy, na szczęście nie na schodach, więc twardego lądowania nie miałem. Naprawa trwa trzy minuty i warto wziąć jedna śrubę na zapas....
Pozdrawiam...
jmwojt odpowiedział w temacie: Re: kiepska proteza
rober,nie można byc takim pesymistą.wydaje mi sie,że teraz powinienes bandażowac kikuta,to uniemozliwi zmiany obwodu kikuta.nie powinieneś panikować.ja jak wychodziłem samodzielnie w protezie to miałem ze sobą zawsze klucz do dokrecenia śrub.nie musiałem z tego niezbednika korzystac ale czułem sie lepiej.głow do góry.jan
Panie Janie zastanawiam się czy po takim czasie bez protezy nie będe mial problemów z jej zalożeniem, chodzeniem? Napewno już nie będe mial do niej takiego zaufania. Jak raz pękla to może znowu to zrobić.
jmwojt odpowiedział w temacie: Re: kiepska proteza
rober,nie dziwię ci się,że tak ci brakuje protezy.znam to,ja od prawie dwóch miesięcy nie mogę zakładać oczywiście z innych powodów,mnie kikut mocno nabrzmiał,może od zakrzepicy.sam nie wiem,moze po radioterapi.lekarze tez nie wiedzą.w srodę mam tomografie nogi i wszystko sie wyjasni.a pod koniec kwietnia spotkanie z ortopedą i chyba reamputacja.ty jesteś młody to trudniej jest ci wytrzymać na wózku czy o kulach.ale do czwartku nie tak daleko.pozdrawiam jan