Forum

Poradniki do pobrania

Czy proteza w pewnych sytuacjach jest dla Ciebie problemem ?

Więcej
2007/10/30 16:01 #25 przez martinka20
martinka20 odpowiedział w temacie: Re: Czy proteza w pewnych sytuacjach jest dla Ciebie problemem ?
na poczatku sie wstydzilam tego ze mam proteze ale teraz to przeszlosc. juz sie z nia zaprzyjaznilam a nawet dostala wlasne imie ;-) juz nie zwracam uwagi na dziwne spojrzenia ludzi. ubieram sie w to na co w danej chwili mam ochote a inni niech sobie mysla co chca :)

martinka :P

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

• DelPietro
  • DelPietro Avatar Autor
2007/10/30 15:30 #26 przez DelPietro
DelPietro odpowiedział w temacie: Re: Czy proteza w pewnych sytuacjach jest dla Ciebie problemem ?
Na krótkie spodenki jeszcze się nie odważyłem – może w nowych nogach)))
– póki co śmigam wyłącznie w długich spodniach, ale gdy wbijam na plażę,
czy inne kąpielisko to rozbieram się do kąpielówek, a poza sezonem letnim
od czasu do czasu chodzę na basen i jest cacy)))

Więcej
2007/10/30 12:52 #27 przez okularnica
okularnica odpowiedział w temacie: Re: Czy proteza w pewnych sytuacjach jest dla Ciebie problemem ?
Cóż, całkiem ciekawy temat. Należę do osób które chodzą w spódniczkach, skunienkach, spodenkach. latem korzystam z kąpieli, bo dlaczgeo nie? Przecież uwielbiam pływac, w chłodne dni chodze na base. NIe widzę powodu aby ukrywać to, że mam protezę, ludzi trzeba przywyczajac, a skoro mi taki ubiór sprawia satysfakcje i dzięi temu czuje się "kobietą" to..dlaczego nie?

• marcin77777
  • marcin77777 Avatar Autor
2007/10/30 12:37 #28 przez marcin77777
marcin77777 stworzył temat: Czy proteza w pewnych sytuacjach jest dla Ciebie problemem ?
Obecna pora roku z całą pewnością nie sprzyja spódniczkom, krótkim spodenkom i kapielówkom. Chciałbym jednak poznać Wasze zdanie na temat noszenia się właśnie w tych gorących klimatach. Czy osoba amputowana powinna ubierać się równie skąpo co pozostali nie zważajac na ludzkie spojrzenia, czy może powinna potraktować protezę jako fragment siebie z pewnością nie na pokaz i jak najbardziej ją ukrywać dobierając jedynie odpowiednie w tym celu ubrania. Co robisz kiedy z nieba leje się żar a wiekszość Twoich rówieśników dawno już zaliczyła kąpiel w pobliskim jeziorze, rzece czy basenie. Gdzie Twoim zdaniem jest granica śmiałości i bezzasadności kompleksów na tym punkcie ?
To mogą być równie dobrze inne sytuacje. Proszę podzielcie się Waszym zdaniem na ten temat.

• Not Allowed: to create new topic.
  • Not Allowed: to reply.
  • Not Allowed: to add attachements.
  • Not Allowed: to edit your message.
Czas generowania strony: 0.606 s.

Co nowego na stronie?

Ortocentrum

Wszystkie wizyty odbywają się po wcześniejszym umówieniu terminu.

ul. Hubala Dobrzańskiego 155

05-082 Babice Nowe

tel. +48 22 637 86 11

e-mail: info@ortocentrum.com.pl

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
© 2015 Amputowani.pl. All Rights Reserved.
Designed By Fer Art